7 september van EHSE naar LIML

Ondanks de spanning toch nog best redelijk geslapen vertrekken Patrick en ik om half 8 naar Seppe. Nog wat laatste noodrantsoen en natuurlijk mijn bagage voor de komende 10 dagen in D-EWUP en dan druppelen de eerste uitzwaaiers al binnen. Een aantal mensen had ik wel verwacht maar ik ben wel héél erg verrast dat zoveel mensen mij komen uitzwaaien waar ik helemaal niks van wist en ik word nog volgestopt met allerlei lekkers .Voor de rest lijk ik wel jarig zoveel berichtjes heb ik de afgelopen 24 uur gekregen! Ontzettend leuk. Met geluksketting van Joyce om mijn nek en de talisman in de kist die altijd al mee was op al onze reizen met de toy is het tegen half 10 echt tijd om te vertrekken en dat wordt natuurlijk toch wel emotioneel. Voor mij maar ook zeker voor de uitzwaaiers. Dit voelt toch een beetje als een écht afscheid en wat betreft de vliegschool is dat natuurlijk ook echt zo. Nog even goed voltanken want we willen het liefst zonder tussenstop naar Milaan Moet kunnen, zeker met Fokkie achterin ( alles krijgt een naam bij ons, zelfs de ferryank 🙂 )) Kevin doet de takeoff zodat ik nog naar iedereen kan zwaaien. Ik hoor dan al wel een paar toestellen van de vliegschool op de radio vertrekken maar ik denk dat ze gewoon gaan lessen. Maar wat blijkt ? Ze komen ons met 3 toestellen gewoon boven het veld uitzwaaien. Eerst hoor ik Patrick op de radio . Hij vliegt met Herman links achter mij in een Aquila .Dan hoor ik m’n vader op de frequentie. Die blijkt samen met m’n moeder en Bianca in de Tecnam te zitten en tenslotte komt ook de LAG er nog naast. Nou toen hield ik het ook niet meer droog natuurlijk….
Wat een geweldig afscheid. Lieve allemaal van Breda Aviation, dank voor 3 super leuke jaren ( vandaag precies 3 jaar geleden dat ik mijn eerste les had ! ) en wat ga ik jullie allemaal missen !!

Wij zetten koers naar het zuiden en het weer wordt steeds beter. We krijgen steeds meer de wind in de rug en vandaag lijkt alles mee te zitten. Verkeersleiding werkt aan alle kanten mee en we mogen de kortste route nemen over de alpen rechtsreeks naar Milaan. Als we dan vlak voor de Alpen naar 15.000 ft moeten klimmen is het tijd voor de zuurstofmaskers. Werkt prima ! Prachtig zicht over de besneeuwde toppen die net boven de wolken uit steken. VFR landing blijkt tussen 12 en 2 niet toegestaan in Linate ( pasta tijd zeker )maar ook hier krijgen we snel toestemming om IFR te landen. En dat mag Kevin met zijn brevet dan weer wel ! Gewoon een serieus veld hier en als wij landen staat er een flinke kist van Lufthansa ready for departure die moet wachten tot wij geland zijn 🙂
Handling blijkt even een dingetje maar Dimitri uit Zuid Afrika die mij nu al constant volgt op de tracker ziet dat we geland zijn en binnen 5 minuten na mijn appje is het geregeld.
Een koud biertje hebben we dan in het hotel wel verdiend vinden we zelf en het voelt heerlijk dat we nu eindelijk onderweg zijn. Heerlijk genieten nu , de kop is er af !

3 Comments

Petra van Damme

september 8th, 2017

Wat een avontuur Elly……. Geniet er van!

Hannie Breevoort

september 8th, 2017

Elly, wat fijn dat alles nu geregeld is en dat je aan de reis bent begonnen. We gaan je volgen en wensen je succes en heel veel reis-plezier. Geniet van deze ervaring want het is uniek wat je doet. Groeten en wie weet tot ziens. Hannie en Hans Breevoort

Netty Suverein

september 8th, 2017

Lieve Elly,

Goede reis! We volgen je, we vliegen met je mee…..

Behouden aankomst.

Liefs,
Netty en Peggyxx

Leave a Reply