januari februar 2018

Terwijl Patrick 10 dagen in België is ben ik in Kaapstad. Met Arjan en Bregje ga ik onder andere naar het eerste oogstfeest van dit seizoen bij Delaire in Stellenbosch . Een super leuke dag, met 120 man aan een lange tafel, lekker eten tussen de de druivenrankjes met live muziek en vervolgens plukken en stampen van de druiven. Het voelt alsof je bij een grote Italiaanse familie op een bruiloft bent!
We hebben inmiddels ook allebei een pistool gekocht en Patrick ook nog een geweer. Dat laatste is echt bedoeld om mee te nemen op wandelsafari. Hopelijk hebben we het nooit nodig maar toch wel fijn om bij je te hebben. De aanvraag loopt inmiddels en zodra die binnen is ( ongeveer 60-90 werkdagen ) kunnen we het wapen ophalen. Tijd genoeg dus om voorlopig te gaan lessen op de schietbaan in Kaapstad 🙂 Weer een leuke uitdaging om dit onder de knie te krijgen. De watercris wordt met de dag groter en inmiddels is de 50 liter per dag ingegaan en zie je op sommige plaatsen al mensen in de rij staan bij tap punten en vooral hele lege schappen in de supermarkt . Patrick heeft gelukkig een aantal maanden geleden al behoorlijk ingeslagen dus wij kunnen vooruit en onze put geeft ook nog steeds water.
De boeren hebben dan aangekondigd om hun geplande water niet af te nemen dus ‘day zero ‘ is inmiddels verschoven naar midden juni. Normaal is dan het regenseizoen begonnen en er wordt gewerkt aan duurzame oplossingen.
Al een aantal keren zijn er bekenden van ons op rondreis in Zuid Afrika en spreken we af voor een paar leuke etentjes . Ook James, mijn safetypilot woont sinds kort in Kaapstad en we gaan ook met hem en z’n vrouw Linda eten. Heel leuk om de herinneringen aan die geweldige reis op te halen !
Cemair staakt dan ook tijdelijk zijn vluchten dus we gaan pas veel later naar Hoedspruit terug dan gepland. Patrick gaat dan al alleen als ik onverwacht kaarten kan krijgen voor Ultra waar Armin van Buuren, Afrojack en Hardwell te zien zijn. Terwijl ik uit m’n dak ga op de beats in het Cape Town stadion stuurt Patrick foto’s van wilde honden bij ons voor de deur ! Hoe geweldig is dat . Jammer genoeg zijn ze als ik 2 dagen later aankom niet meer te zien. Goed om te weten dat ze er zijn, ze komen vast en zeker terug !
D-EWUP staat gelukkig wel klaar met een gerepareerde prop en die haal ik meteen de volgende dag op. Wat héérlijk om weer te vliegen en ik ga meteen 4 dagen op rij de lucht in. Waar het in december alleen maar vrouwen naast me waren is het nu mannenweek , zelfs Patrick is van de partij 🙂
Ook hier heeft het sinds de kerst niet meer geregend en het is onvoorstelbaar droog. De laatste grassprietjes zijn opgegeten en er is niet heel veel wild op het moment. Wel blijft de groep hyena’s in de buurt en ‘Henkie’ laat zich iedere dag zien. We vullen natuurlijk wel dagelijks onze eigen drinkplaats en daar badderen ze heerlijk in.
Ook hier wordt al geoefend met een ander geweer waar je geen vergunning voor nodig hebt. Dit ding hebben we om de apen weg te jagen want ondanks het elektrische hek zien ze er toch kans over om af en toe binnen te komen en de moestuin te plunderen.
We hebben ook serieus last van muizen en Silias, onze campguard, beeldt enthousiast uit hoe ze hier een muis vangen. Hij denkt écht dat wij nog nooit een muizenval hebben gezien haha . Volgens hem moet je een bal maken van gestampte pinda’s met meel en suiker en hij heeft gelijk. Meteen raak die nacht. Er zit er echter ook een in de wasmand en die probeert Patrick naar buiten te dirigeren ( hij kan écht nog geen vlieg dood maken dus wat moet dat worden met dat geweer ) maar daar is die muis het helemaal niet mee eens en bijt in z’n hand !
Dan blijkt dat muizen hier ook drager van hondsdolheid kunnen zijn dus hij moet komende week om de dag naar de dokter voor een injectie. Klinkt niet echt romantisch hè om van een muizenbeet dood te gaan dus toch maar even doen 🙂
Terwijl wij pizza bakken en wachten op de beloofde regen voor die avond zien we plotseling een luipaard bij ons voor het terras staan te drinken. Geweldig ! Niet veel wild momenteel maar wilde honden en luipaard blijven toch wel héél speciaal. Waar 3 km ten zuiden van ons die avond 28 mm valt en op dezelfde afstand naar het noorden 40 mm moeten wij genoegen nemen met 11mm. Maar ja, beter iets dan niets! En de zwarte lucht zo tegen zonsondergang is wel heel spectaculair.
Ik vlieg vandaag weer naar Kaapstad waar morgenavond mijn ouders aankomen. 75 en 80 jaar maar ze zien het helemaal zitten om deze lange reis te maken en zijn natuurlijk heel benieuwd hoe wij hier nu wonen. Mijn vader was al 2 keer eerder met mij samen in Afrika maar voor mijn moeder wordt het haar eerste Afrika reis. Er staan eerst een paar dagen Kaapstad en omgeving op het programma en dan ook naar Ximuwu. De liefde voor wilde dieren heb ik zeker niet van mijn moeder dus ik ben erg benieuwd hoe ze het vindt .
Over dat bezoek in het volgende verslag zeker meer !

One Comment

els

februari 23rd, 2018

Wat een fantastische verhalen Elly!!!
Liefs, groetjes Els en Lex

Leave a Reply