4 september 2017 de állerlaatste voorbereidingen !

Zo’n laatste week voor vertrek is net zoals met eerdere ‘avontuurlijke’ reizen best wel spannend. Er moet nog zo veel op het laatste moment en met een aantal dingen ben je altijd afhankelijk van anderen. Die niet altijd doen wat je met ze afspreekt. Nou ja, om een lang verhaal kort te maken halen Kevin en ik Wuppie afgelopen donderdag op bij Vliegwerk met een ferrytank die er wel in staat maar nog niet is aangesloten. Onderhoud e.d. wel gedaan en papieren naar Zuid Afrika gemaild want er moeten nog wel wat klaringen binnen komen natuurlijk. Vrijdag wordt dan wel de tank ingebouwd op de manier zoals ik het wil en testen we op de grond al hoe dit allemaal werkt.
Op zaterdag is er vliegshow op Seppe en kunnen we dus niet vliegen dus dat wordt allemaal verschoven naar maandag. Ik begin nu weer met 50 uur in m’n journaal ( en 5 reserve ) tot het volgende onderhoud maar de ferry zal ook ongeveer 50 uur duren dus moet ik een beetje voorzichtig zijn met wat ik nu nog vlieg. Er staat nog iets gepland om foto’s te maken ( vliegend wel te verstaan ) én mijn brevet moet eind december verlengd worden. Aangezien ik dat liever niet meteen bij aankomst in Zuid Afrika wil doen besluiten we dit nu alvast te doen en dit te combineren tot 1 vlucht.
Dit vluchtje mag ik met Herman doen en ik vind het eigenlijk ook wel héél leuk om nog 1 keer met de grote baas 🙂 te vliegen. Hij heeft mij tenslotte opgeleid ! Kevin vliegt met de PY samen met Jeffrey de fotograaf en Paul ( een passagier die heel graag nog een keer mee wilde vliegen )
Zelfs al worden er geen foto’s gemaakt is het al super leuk om zó dicht bij elkaar te vliegen.
Herman tekent mijn brevet af voor 2 jaar dus ik ben blij en dan maken we nog een vluchtje om ook nog vliegend de tank te testen. Werkt allemaal als een jekko 🙂
Patrick is nog gaan shoppen voor me afgelopen week : duct tape, wat gereedschap, spanband, tie wraps, poetsdoeken en van alles en nog wat. Jerrycans, pompje, filter , 5 meter slang, 10 liter olie, een filter en wat bougies en dat zit allemaal onder in die cargo pod ! En als het gaat zoals op eerdere reizen dan heb je alles wat je als reserve mee neemt niet nodig…
Tracker, satelliet telefoon, camera, alles is vandaag nog getest. Robert maakt nog een badge voor me en straks zie ik er met m’n vier strepen echt uit als een captain 🙂
Ik geef het nu dus over en ga me vooral verheugen op een prachtige reis en een hele bijzondere ervaring.
Erg leuk om te zien dat er de laatste weken zoveel volgers zijn bij gekomen. Dat maakt het voor mij weer extra leuk om tijdens de reis verslag te doen.
Donderdag om 09.30 local time zetten wij koers naar Milaan !

5 Comments

Jeanet

september 4th, 2017

Wauwwww! Heel veel plezier, succes en vooral genieten.
Dikke kus van Teun Sjaan en de boys

Mijndert Wiegel

september 5th, 2017

Geniet van dit avontuur Elly. We gaan je volgen!

Groeten, Lidy en Mijndert Wiegel

Onno en Ingrid

september 6th, 2017

Ha Elly,
Wat een mooi avontuur ga je weer toevoegen aan de indrukwekkende lijst van continenten doorkruisen. We genieten met je mee! Veel liefs vanuit Marokko, Onno en Ingrid.

Peter en Nanja

september 7th, 2017

Goede vlucht en geniet er van.

Carola

september 7th, 2017

Superveel plezier, en een veilige reis gewenst, met praktische oplossingen bij grote en kleine problemen en vooral genieten van het avontuur!

Leave a Reply