September /Oktober 2022

De lodge is klaar ! Maar dat ging niet zonder slag of stoot en het schrijven van het blogje was behoorlijk gezakt op mijn prioriteiten lijstje.

Vooral de laatste 2 maanden waren stressvol omdat toen de afwerking werd gedaan er nogal eens verschil van mening was over wat acceptabel was en wat niet. De ergernis van alles in 3 keer doen in plaats van in 1 keer goed, is erg herkenbaar van onze bouw 5 jaar geleden 🙂

En natuurlijk de vraag of alles wat we al maanden of zelfs langer dan een jaar geleden hebben gekozen eigenlijk wel goed bij elkaar past, geeft behoorlijk wat stress.

Op het laatst lopen we – net zoals in de rest van de wereld – tegen enorme lange levertijden aan. Bijvoorbeeld aan koelkasten lijkt een enorm gebrek. We wachten al 5 maanden op een 3 deurs koelkast voor onder de bar !

Toen we in april een aanvraag kregen van een ‘oude’ klant van Mark voor eind augustus dachten we zeeën van tijd te hebben. Niks was minder waar natuurlijk en tot letterlijk een uur voordat deze mensen aankomen zijn wij nog met z’n allen aan het schoonmaken. In het begin behoorlijk onwennig voor iedereen maar wanneer ons personeel ziet dat wij met z’n vieren ook ramen zemen en van vroeg in de ochtend tot laat in de avond bezig zijn om alles schoon en ingericht krijgen kunnen ze niet anders dan mee helpen. Dus in plaats van luipaarden zoeken is Sydney silicone van de ramen aan het verwijderen. Thandy heeft een overal aan ipv een spa uniform en schenkt Giford geen cocktails maar staat hij op een ladder de hoge ramen te zemen. Alleen het hoofdgebouw en 1 kamer is maar klaar wanneer Jennifer en Doug arriveren maar zij vinden het  allemaal geweldig en vooral heel speciaal om de eerste gasten te zijn. 

We hebben meteen daarna een uitgenodigde boeking waarbij we alle 4 kamers vol hebben dus in 5 dagen moeten er nog 3 kamers afgemaakt worden. Dit is een heel divers gezelschap van vrienden van ons, een reisagent samen met  een oma en kleinkind. Een prima test voor ons op allerlei gebied en het wordt ons meteen duidelijk dat onze lodge niet geschikt is voor jonge kinderen. We veranderen daardoor meteen de minimum leeftijd naar 12 jaar. 

Zelfs de tuin is zo goed als klaar en Monique heeft met de mannen alles aangelegd en ook dat was veel meer werk dan gedacht. Natuurlijk staan ook hier 3 nieuwe baobab bomen en alleen het leveren en planten van deze bomen was al een project op zich. Nu is het alleen wachten en hopen op vroege regen want de nieuwe aanplant heeft het zwaar. Marcel heeft weliswaar de irrigatie aangelegd maar onze dammen beginnen serieus leeg te raken.

Eindelijk begint de hangaar weer leger te worden nu alle meubelen in de lodge staan. Maar waar zouden we zijn geweest zonder deze opslag ruimte? Eindelijk, na 4 maanden wordt dan ook de motor en propellor van het vliegtuig weer terug gebracht en opgebouwd. Nét op tijd want Wolter staat gepland om de 2 jaarlijkse inspectie namens Guernsey te komen doen. En dat kan alleen maar met een werkende motor natuurlijk. Samen met Ian, de onderhoudsman, maak ik een test vlucht en ik ben gezond gespannen voor dit vluchtje. Voelt toch wat onwennig na zo’n lange tijd !

Alles ziet er goed uit en klinkt goed totdat ik net los van de grond ben. De propellor blijkt niet juist te zijn aangesloten en dat resulteert in een gebrek aan vermogen en ik moet meteen het vliegtuig weer veilig aan de grond te zien zetten. Niet bepaald goed voor het zelfvertrouwen. Eerst lijkt het een fout van de motor shop te zijn dus er wordt snel een nieuwe unit opgestuurd, maar later helaas toch een installatie fout. Een week later staat een nieuwe test vlucht gepland en dan blijkt er één tankdop te ontbreken. Dus weer voor niks sta ik gestresst in de hangaar want met 1 tankdop kan er natuurlijk niet gevlogen worden.. Het wordt tijd dat iemand me weer wat zelfvertrouwen probeert terug te geven in plaats van dat ik alleen maar meer onzeker door iedereen wordt gemaakt met allerlei onzin. Eerst zou ik met een instructeur mijn eerste rondje doen maar hij is verhinderd. Dus vanochtend vind ik het wachten mooi geweest en ik ga gewoon zelf. Patrick en Marcel gaan mee naar de hangaar om meteen na de korte vlucht te controleren op eventuele lekkages. Er blijkt een foutje te zitten in m’n snelheidsmeter maar verder voelt alles prima. Ian komt hier naar toe om de dit probleempje te verhelpen en ik vlieg dan samen met hem naar het dorp waar nog een grondige check wordt gedaan en dan word ik ‘los gelaten’ en vlieg met een flinke omweg weer terug naar huis. Pfff wat een opluchting dat dit eerste rondje er op zit. Er verschijnt al weer een klein beetje happy pilot smile zegt men bij terugkomst.

Op dit moment zijn Rob, Agnes, Donald en Gonda bij ons. Ze genieten volop en worden meteen de eerste dag al getrakteerd op wilde honden. We hadden een den met wilde honden hier zo’n 3 maanden geleden. Daarna zijn ze een tijdje weg geweest maar nu zijn ze weer terug en leven alle pups nog ! Fantastisch om ze allemaal weer te zien en eindelijk weer eens tijd om ook zelf rond te rijden en Patrick weer wat foto’s te maken. We eten bijna iedere avond zelf ook mee in de lodge en beginnen nu zeker ook eens de voordelen van de lodge te zien. In plaat van alleen maar werk en stress 🙂 Ik krijg gisteren zelfs voor het eerst in de nieuwe spa een massage van Thandy ! 

We nemen nog een extra meisje aan om te helpen in de afwas keuken en de wasserij en dan zijn we ook qua personeel compleet. 

Komende week hebben we ook een fotograaf hier die foto’s komt maken van de lodge voor onze website. We hebben onze website wel live nu maar er moet qua beeld materiaal nog behoorlijk wat aangepast worden. Maar gelukkig kunnen we nu al iets laten zien. Ook aan reis agenten natuurlijk. We hebben verder nog niks aan marketing gedaan maar het is geweldig om te zien en te horen dat het verhaal over een nieuwe luxe lodge en vooral het rolstoel vriendelijke verhaal zich al behoorlijk rond heeft verteld. De reacties zijn heel positief en we hebben al een aantal boekingen staan voor komend jaar.

Wij zijn blij dat de bouw  – behalve een lange lijst met kleinigheden – er op zit. We zien enorm uit naar de komende tijd waar we onze gasten gaan ontvangen !

Leave a Reply