april/mei 2018

Als het regenseizoen eigenlijk al voorbij is en wij in België zijn komt dan toch nog de lang verwachte regen. En hoe ! In 3 porties krijgen we in 10 dagen een kleine 200 mm en is ons probleem helemaal opgelost en zijn de dammen allemaal overvol. Niet alleen krijgen we foto’s van Marcel en Monique maar kunnen we het ook volgen op de digitale regenmeter. Hoe bizar, je ‘vlucht’ voor het slechte weer uit Europa en we liggen te juichen in ons Belgische bed als de app piept dat er zoveel water is gevallen !
Patrick krijgt z’n operatie en dat verloopt allemaal heel voorspoedig. Alhoewel 6 weken niet mogen zitten toch wel wat lastig is. Veel dingetjes te regelen voor mij en natuurlijk overal even ‘socializen’ en Parel wordt de hele dag geaaid door Patrick 🙂 En ik kan natuurlijk niet zo lang zonder vliegen dus ik ga nog heerlijk een dag met Kevin op pad én met Joyce aan de fladder 🙂
Na 3,5 week zijn we wel weer héél blij om terug naar huis te gaan zoals dat inmiddels toch echt wel voelt. We blijven eerst nog 10 dagen in Kaapstad waar Patrick nog wat verder kan herstellen. Veel wandelen is het voorschrift en dat doen we dan ook op het landgoed van Groot Constantia wat achter ons ligt. De herfstkleuren van de wijngaard zijn nu prachtig en in deze periode vorig jaar werden we verliefd op dit huis en z’n omgeving. En dan weer naar Ximuwu. We weten echt niet wat we zien hier na 5 weken. Zó gigantisch groen, hoe kan gras in een paar weken zo groeien. En waar de laatste weken voor ons vertrek nog maar zo weinig dieren waren ( behalve dan die 3 leeuwen ! ) hebben we er nu nog nooit zo veel gezien ! Op ieder rondje wat we doen komen we olifanten tegen en zelfs bij onze drinkplaats zien we ze elke dag. Echt geweldig. Misschien is het verbeelding maar het lijkt zelfs of de dieren het meer naar hun zin hebben nu . Gisteren zagen we een groep met 5 (!)neushoorns en normaal zijn ze altijd heel snel weg als ze een auto zien. Nu hebben we ze zeker 20 minuten van redelijk dichtbij staan te bewonderen terwijl ze eten. Ook de olifanten staan op hun gemak te drinken en te spelen met het water, heerlijk om te zien. Ook de temperatuur is nu heel aangenaam, overdag hoog in de 20 en de nachten rond de 10-15 graden. Ideaal om ’s avonds bij het vuur te zitten, koel om te slapen én vooral ideaal vliegweer. Want weinig vocht in de lucht en weinig wind. Meteen de eerste dag al de lucht in natuurlijk. Even wat circuitjes om er weer in te komen terwijl Patrick met z’n grote camera wat foto’s schiet. Ook de baan is helemaal begroeid ( We hadden Silias wel gevraagd om dit een beetje ‘schoon’ te houden maar hij is natuurlijk daar gestopt waar hij was toen wij weg gingen 🙂 ) De volgende dag gaan we samen vliegen en ook hier zie je zo’n verschil met vorige keer. Alles is enorm groen en alle dammen zijn helemaal vol.
Het is duidelijk te zien dat er veel dieren op de baan slapen en verblijven want het ligt vol met olifantenhopen en ik moet eerst een rondje taxiën om de kudu’s en zebra’s te verjagen. Hoe bizar is dat?!
Je zou denken dat dit toch wel de meest ideale tijd van het jaar is om bij ons op bezoek te komen maar veel hangt af van wanneer de regen valt natuurlijk. Maar voorlopig is het nu wel zo en blijven wij dus nog een paar weekjes hier !

Leave a Reply