mei 2019

Peter en Ilse zien behalve het luipaard alles van de big 5. Het is alleen wel zuur als we de ochtend nadat zij vertrokken zijn om 6 uur wakker worden van de wilde honden die met z’n tienen staan te spetteren in onze drinkplaats achter het huis.
Het licht is zó mooi en Patrick haalt z’n hart nog maar eens op aan het fotograferen. Ik wil wat filmpjes maken maar dit moet wel zonder geluid want ik heb alleen die mitrailleur van die Canon er steeds op staan.
Dus terwijl we in Nederland zijn hebben we voor mij een filmcamera gekocht zodat ik er wat beter geluid onder kan monteren. Foto’s zijn prachtig maar filmpjes geven vaak toch wat beter de beleving weer. Voorlopig kan ik aan de slag, want ook dat monteren ( en voorlopig het leren monteren ) neemt serieus veel tijd in beslag.

We zijn dus even in Nederland en in Spanje, waar we nog steeds ons huis hebben maar wat we wel gaan verkopen. Heel leuk om iedereen even te zien maar we verkorten ons bezoek aan Nederland wel. Goed teken toch dat we zo snel mogelijk weer terug willen naar huis ? En naar Nobu natuurlijk.
Die heeft het terwijl wij weg zijn prima naar haar zin bij Marcel en Monique. We hebben onlangs de 2e puppy cursus afgerond maar meteen maar weer ingeschreven voor cursus nummer 3,. Best wel nodig bij deze puberende dame.
Nobu heeft ook het blaffen ontdekt en doet dit naar alle beesten die langs komen om te drinken .
Zoals op bijgaande foto doet ze dit ook naar een passerende olifant, maar die trekt zich er gelukkig niks van aan. Een groep gnoes rent echter meteen weg dus dat blaffen moeten we bij de volgende training maar eens onder controle zien te krijgen als we hier nog wat dieren willen blijven zien !

Het klinkt bijna ongelofelijk maar de vrachtwagen is dan toch eindelijk met een jaar vertraging aangekomen ! Er zijn echt nog wel wat aanpassingen aan te doen maar het is toch wel een stoer ding geworden! Past precies door de deur van de hangaar. Althans de eerste dag. Er wordt een kleine aanpassing gedaan aan de deur van de hangaar en als Patrick de vrachtwagen weer naar buiten wil rijden blijkt de deur 20 cm minder verder open te gaan. Maar daar wist natuurlijk niemand iets van af….Gelukkig op tijd gezien want je wil natuurlijk over de gevolgen voor zowel de deur als de vrachtwagen niet nadenken.
Maarten last een paar super zware ogen om aan de bumper te zetten en Jim zorgt voor een mooi zwaar sleeplint en nog wat van die dingen en zo vliegen we weer met veel overbagage terug naar huis. En dan brengen we zelfs nog een volle koffer bij Rob en Agnes die deze week op bezoek komen !

Patrick heeft van de tuin zijn nieuwe ‘project’ gemaakt en er wordt van alles veranderd. Het veldgras wordt ingeruild voor verschillende soorten sanseveria’s en alles wat te groot gegroeid is wordt weer verplaatst.Hij maakt met de tractor de boel glad en negeert zijn rugpijn.
De plaatselijke kwekerij is helemaal van slag als Patrick voor de zoveelste keer met z’n aanhanger voor de deur staat om meer compost te halen.

Inmiddels zijn de mannen van de bouw al weer een hele tijd bij ons en ze hebben die hoek ook helemaal veroverd. Er is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een vuurtje aan waar altijd een pan met van die pap op staat te pruttelen en ze slapen in tentjes daarnaast. Ondanks dat ze de hele dag lichamelijk werk doen wordt er ook nog gesport. Van een ijzeren stang en 2 verblikken gevuld met beton wordt een halter gemaakt en zo blijven ze fit 🙂
Nog een weekje ongeveer en dan kunnen Monica en Silias verhuizen. Althans…dat zegt Beer al 2 weken nu.

Ondanks dat ik 12 dagen in Nederland ben en nog 5 dagen in Kaapstad maak ik toch nog wel wat vlieguurtjes deze maand. Marcel en Monique hebben de laatste tijd ook veel bezoek en iedereen wil wel een rondje met D-EWUP mee. Ook Nobu neem ik af en toe mee en ook zij zit op haar gemakje achterin.
Het is momenteel super vliegweer, niet meer zo warm, weinig wolken en ook nog eens weinig wind.

Het is écht herfst nu en het meeste blad is al gevallen. Ondanks dat Silias een aantal bezems heeft staan kun je volgens hem toch het beste vegen met een tak.
Om kwart over 5 gaat de zon al onder en dan wordt het ook meteen fris. Maar juist super om bij het vuur te zitten met een drankje en de sterrenhemel te zien nu er zo weinig vocht in de lucht zit.
Ook slaapt het lekker met het raam open zonder airco aan en horen we weer regelmatig alle geluiden van de bush.
Afgelopen week zagen we weer bijzonder veel en zelfs op 1 avond 4 van de big 5 in 2 uur tijd !

Monique ervaart weer nog eens een stukje logica van Monica als ze haar vraagt de bedden op te maken in de beide logeerkamers. Beddengoed is identiek alleen 1 set is wit en 1 set is grijs. Monica legt het natuurlijk precies op de verkeerde kamer en als Monique vraagt om het te wisselen neemt ze dat heel letterlijk; niet de kussens en het dekbed wordt naar de ander kamer gebracht maar de dekbed hoezen en kussenslopen gaan er af om die er vervolgens in de kamer ernaast opnieuw op te doen . TIA !
Gelukkig hebben wij overal witte lakens dus wij zijn klaar voor de komst van Rob en Agnes vrijdag 🙂

Leave a Reply