juni 2019

Ook Rob en Agnes behoren tot de gelukkigen die de big 5 én de wilde honden al binnen een paar dagen te zien krijgen. Ze zijn zelfs nog maar een uur hier als er al 2 olifanten bij het dammetje achter ons huis staan te drinken. Ze maken sowieso dingen mee die wij hier ook nog nooit eerder hebben gezien zoals een hele avond leeuwen die constant heen en weer lopen direct langs ons hek en een lawaai maken, zo bizar ! Zelfs al staan wij met z’n zessen aan de andere kant van het hek op zo’n 10 meter afstand, ze storen zich totaal niet aan ons. Er is blijkbaar behoorlijk wat onenigheid binnen de groep want als we later op de avond nog even in de auto stappen omdat we zoveel geluid horen in de buurt van de hangaar ligt er een gewonde leeuwin tegen de deur waar het bloed zelfs op zit. Ze lijkt wel in shock want ook als we heel dichtbij komen staat ze niet op. Als we dan een stukje verderop 2 hyena’s zien vrezen we het ergste voor haar. Zeker als we de hele nacht nog hyena’s en jackals horen roepen . Gelukkig is er de volgende ochtend geen spoor meer van de leeuwen te zien ( nee ook geen restjes leeuw …)
Ook zijn er 2 olifanten minstens een uur aan het plonzen in de dam en ze lijken er maar geen genoeg van te krijgen om steeds maar weer kopje onder te gaan. Jammer genoeg in het pikkedonker dus helaas geen foto’s.
Rob en Agnes gaan ook nog een nacht naar een andere lodge in Klaserie en alleen de rit van ruim een uur daar naar toe is al leuk. Ze zitten in een lodge aan de rivier en zo krijgen ze ook een idee hoe het er nu op een echte safari aan toe gaat.

Marcel en Monique zijn bijna 3 weken naar Nederland en ook Silias is een weekje naar huis dus wij zijn ‘verplicht’ hier en het is nog steeds een gekkenhuis met mensen op het terrein. De laatste dingen worden aan het huisje gedaan en er wordt een 2e ring hekwerk geplaatst . Zeker nu er weer zo weinig regen is gevallen horen we toch nog al eens dat olifanten een kamp binnen komen om zich daar tegoed te doen aan de tuin. Zoals bij ieder karwei komen ze met minmaal 6 man en kijken er 5 toe. Of zelfs als ik met Nobu ga wandelen zie ik 3 mannen die liggen te slapen tegen het hek aan, te wachten op nieuw materiaal 🙂

Kennissen van ons uit Chicago zijn een paar nachten in Sabi sands in de lodge van Richard Branson waar we met D-EWUP naar toe vliegen op een middag om te lunchen met hen . Kwartier vliegen ipv 2 uur rijden om het park heen. Zo vindt Patrick vliegen ook opeens weer leuk natuurlijk !
En we hebben onlangs mensen leren kennen uit Amerika die ook pas kort in Hoedspruit wonen . Zij vliegen zelf ook en komen gezellig hier naar toe om een vroege gamedrive te maken bij ons. Zo wordt de Ximuwu airstrip ook eens door iemand anders gebruikt !

Eindelijk is het huisje dan klaar en verhuizen Monica en Silias precies op tijd zodat onze nieuwe ster in de tuin zijn intrek kan nemen in de oude kamer van Silias.
Een beetje naïef van ons om te denken dat als er iemand extra bij komt werken dat er ook veel meer wordt gedaan. Vooralsnog hebben die 2 mannen het vooral heel gezellig met elkaar en is 1 plus 1 is momenteel dus een half.
Met Monica ga ik nog naar het dorp voor een nieuw tenue en ze is de koning te rijk met haar nieuwe bodywarmer. Ook al is het overdag tussen de 25 en de 30 graden, die bodywarmer gaat niet meer uit 🙂
Voor Silias en Keisjas kopen we ook nieuwe schoen maar die staan blijkbaar erg mooi op de plank want ze lopen de hele dag op hun eigen oude slippers.

Patrick graaft met de tractor een kanaaltje naar de dam zodat daar een pijp in kan voor de watervulling en zo hopen we deze lange droge winter toch wat water in de dam te houden. Er gaat echt geen week voorbij dat die Kubota niet uit de schuur komt. En zodoende blijft mijn hobby, het schoon spuiten van alles wat op wielen staat, ook bestaan !

Afgelopen week liggen er op 500 meter van ons huis 6 leeuwen en die doen zich tegoed aan een buffel. Ook de welpen doen al volop mee en die kleine smoeltjes zitten vol met bloed.
De hyena staat een stukje verderop te wachten op zijn beurt maar die moet behoorlijk veel geduld hebben. Die slimmeriken komen mooi om de beurt bij ons dammetje drinken en laten die prooi niet zo maar onbeheerd achter.

Nobu is inmiddels 7 maanden en wordt afgelopen week gesteriliseerd. 30 kilo schoon aan de haak is madam en binnen 24 uur is ze weer helemaal de oude en springt ze weer vrolijk rond.
Grappig om te zien hoe Nobu ook gehecht is aan Silias en Monica. Als we Silias na een week weer gaan halen ligt ze de hele weg terug naar huis op z’n schoot !
Meestal gaan Patrick en ik ’s morgens met haar achter in het elektrische wagentje naar de airstrip en daar met haar wandelen. Ik durf het niet zo goed alleen want ja die leeuwen zijn toch altijd dichtbij natuurlijk. Vandaar dat ik dan Silias mee neem en hij rijdt er dan naast als bewaking. Hij neemt z’n taak erg serieus en hij stuurt heel geconcentreerd alsof hij met 160 over de A16 rijdt haha !

We gaan morgen weer voor een weekje naar Kaapstad en aangezien de Drakensbergen er vandaag weer verleidelijk helder bij liggen ga ik nu nog even heerlijk een rondje vliegen !

One Comment

Jeannette van der Voorden

juli 17th, 2019

Leuk om allemaal te lezen..wij vertrekken 30-07 naar Johannesburg en maken een rondreis van 3 weken,zijn 4 dagen in Marlothpark en doen dan een gamedrive in Krugerpark waar jullie wonen volgens mij…we kijken er echt naar uit en hopen een onvergetelijke reis te hebben…als ik het goed begrijp verhuren jullie geen lodges…
geen Idee hoe groot Krugerpark is,maar mss zien we jullie huis wel…we hopen igg de big five te spotten en vooral te genieten…
Vr.groeten Jeannette van der Voorden

Leave a Reply