augustus 2018

Als wij in januari 2017 samen met Marcel en Monique verhuizen naar ons huurhuis en kiezen voor een huurcontract van 1,5 jaar denken we dat we echt heel ruim in tijd zitten totdat we alle 4 definitief kunnen verhuizen naar Zuid Afrika.
We hebben dan gezamenlijk namelijk nog 3 honden die eigenlijk dán al oud en gebrekkig zijn.
Maar waar in maart de datum van afloop toch heel dichtbij begint te komen en Meghan en Botox niet meer leven, is Parel nog wel ‘springlevend’ . En zij is de enige hond van allemaal die een ziekte in haar bloed heeft waardoor ze Zuid Afrika niet in mag dus mee nemen is geen optie.
We spreken daarom met Marcel en Monique af dat zij per 1 juli nu definitief kunnen verhuizen en wij zelf het laatste stukje van de zorg voor Parel weer op ons nemen.
Maar goed, we moeten wel dit huurhuis uit maar gelukkig hebben we ons huis in Spanje nog. Aangezien Parel echt te krakkemikkig is om nog 1900 km in de auto te zitten wordt de witte prinses naar Spanje gevlogen door Kevin en ik mag op deze twin mee als co-piloot. Meteen een super leuke ervaring voor mij !
Dus vandaar even weinig verslag van Ximuwu de laatste maanden.
Al bijna een jaar geleden hadden we wel al met Diana afgesproken dat zij hier naar toe zou komen dus oppas is snel gevonden voor Parel en wij zijn weer even in Zuid Afrika. En we zijn super blij om terug te zijn. Ik wist dat we enorm op onze plaats zouden zijn in Afrika maar dat ik na 9 maanden hier wonen al zó’n heimwee zou hebben had ik nooit kunnen vermoeden.
Marcel en Monique zijn natuurlijk ook blij om eindelijk aan hun nieuwe leven te beginnen hier en we krijgen al snel weer de mooiste foto’s gestuurd. Onder andere van een bloedmaan zo mooi dat ik denk dat ze deze van internet hebben geplukt. Geweldig om af en toe te horen hoe Monique zich ook verbaast over de manier van doen hier . De hulp heeft ongeveer 1,5 uur staan strijken op een dekbedhoes dat de strijkplank ( weliswaar van Afrikaanse kwaliteit ) helemaal bol is komen te staan van de hitte 🙂
Patrick geeft wat ‘instructie’ over het gebruik van de nieuwe tractor en ook Marcel is meteen verknocht aan dit nieuwe speeltje. Ook de nieuwe quads worden uitgeprobeerd en we rijden tot boven op Mariepskop over een lang klimmend zandpad, echt prachtig !
De 2e nacht horen we de leeuwen zo dichtbij brullen dat we om half 4 toch maar in de auto stappen om te gaan kijken. Blijkbaar hadden Marcel en Monique hetzelfde idee want zij hebben de groep van 11 dan al gevonden een kilometer van ons huis. Hoe gek kun je zijn van dieren kijken dat je dit ’s nachts doet ?!
Natuurlijk zit ik meteen de eerste dag al in D-EWUP, ook het vliegen het ik natuurlijk enorm gemist. Kort voordat we hier de laatste keer weg gingen heb ik een succesvolle noodlanding gemaakt dus het is weer goed om zelfvertrouwen terug te krijgen. ( leverde trouwens wel een mooi tochtje in een heli op ) Lukt allemaal prima en ook met Diana, Tessa en Kevin wordt gevlogen natuurlijk. Ook zij hebben het geluk om heel veel dieren te zien en zelfs bij een vriend van ons op zijn grond een nest wilde honden te bewonderen. Zó bijzonder, ook voor ons ! En een groep van maar liefst 6 neushoorns, ook dát hadden wij nog nooit gezien.
Kortom, de tijd gaat weer veel te snel voorbij en wij gaan weer terug naar Spanje en zullen zolang Parel leeft veel heen en weer vliegen naar Zuid Afrika want dat kunnen we écht niet zo lang missen !

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply