november/december 2017

In november worden zo’n beetje alle impala’s geboren. Nu zijn er al ontzettend veel van deze beestjes dus met al dat kleine spul er bij is het hier overvol met dat huppelende grut.
Eigenlijk zou je nu ook meer katachtigen verwachten met zoveel hapklare brokken maar ja het hele gebied zit er natuurlijk vol mee. Het is heel aandoenlijk om al die kleintjes te zien en het groeit als kool. Na 3 weken weet je niet wat je ziet hoe groot ze al weer zijn. Nog wel wat onwennig en zeker niet bewust van al het gevaar wat altijd op de loer ligt..
Half november gaan wij al weer voor 10 dagen terug naar Kaapstad en daarna ben ik 10 dagen in België . Waar Patrick in oktober voor ruim een week terug was ben ik nu aan de beurt om wat dingen te regelen en vooral Parel te aaien 🙂 want die is als enige van onze 3 honden nog in leven.
Verder gaat alles best volgens programma op Ximuwu. Alles is uitgepakt en Patrick heeft met hulp van Marcel zelfs de hele fitness weer in elkaar gezet. We proberen nu ook weer het oude ritme van vroeger op te pakken door ’s morgens meteen te gaan sporten maar met nog veel mannetjes over de vloer lukt dat niet altijd en lopen we meestal eind van de middag nog in dat niet gebruikte sportpak.
Patrick is ook begonnen met wat nieuwe paden te maken op onze grond voor de gamedrives. Ons stuk grond was vroeger onderdeel van een veel grotere farm en deze mensen maakten niet veel gebruik van dit stuk land. Er zijn hier dus veel meer mogelijkheden maar dat neemt allemaal tijd en aan alle bomen hier zitten serieuze stekels dus Patrick en Marcel zitten regelmatig onder de krassen. We zetten een pad uit op Google Earth en rijden met de tracker rond om te zien tot waar onze grond loopt. De volgende dag wordt dit pad dan lopend opnieuw in kaart gebracht en struiken afgezaagd waar nodig samen met Silias, onze campguard. Ja, zo brengen wij hier de dagen door ! We lezen wel de krant en kijken naar het nieuws, maar vaak lijkt het wel of de echte wereld niet bestaat als je een paar dagen het terrein niet af komt.
D-EWUP is inmiddels voor onderhoud weg geweest en om de ferrytank uit te bouwen en die heb ik deze week weer opgehaald samen met m’n safety pilot. Gelukkig ging het nu wel super goed en besluit ik de volgende dag voor het eerst in m’n eentje circuitjes te vliegen op mn eigen baantje. Wat een overwinning, dat voelt echt goed!
Af en toe valt er wel wat regen maar eigenlijk nog niet voldoende voor de tijd van het jaar. Maar dat is niets in vergelijking met Kaapstad. Daar is het probleem zo groot dat we nog maar 87 liter per persoon per dag krijgen. Ik kan zeggen: dat is écht niet genoeg !Een extra reden om naar de lokale sportschool te gaan, kunnen we in ieder geval douchen ! Maar ja, helaas zijn er niet op tijd maatregelen genomen en zit Kaapstad met het droge warme seizoen én veel toeristen voor de deur met een gigantisch probleem.
Maar…wij zitten nu voorlopig hier in de bush waar het met de dag warmer wordt en we van iedereen in Nederland foto’s van sneeuw krijgen 🙂 Wij genieten vooral van het lekkere weer en ondanks dat het heel leuk was om een weekje terug in België te zijn en iedereen weer even te zien ben ik heel blij om weer terug te zijn en we voelen ons eigenlijk al zó thuis hier. We hebben zelfs ons eerste (thema )feestje hier bij mensen uit het dorp.
Waar eerst de olifanten de kraan van de dam hadden gesloopt hebben ze deze week de buitenlamp van de hangar af gehaald. Mijn favoriete dieren laten zich altijd alleen maar zien als ik niet thuis ben maar het slopen gaat wel gewoon door !
Wie zich wel veel laten zien en vooral horen zijn de ground hornbills. Deze dieren zijn beschermd en er zit een nest vlak bij ons huis waar ze van een organisatie iedere week komen kijken hoe het met het nest staat. Nou, deze immense vogels hebben bij ons de ramen ontdekt. Ze zien zichzelf in het raam en denken dat er een concurrent zit. Ze lopen dus in volle vaart op het raam af en tikken dan met die reuze snavel. Alsof er een aap op het raam staat te bonken ! Nu ben ik al niet zo’n fan van vogels maar deze beesten zijn zó groot, die komen vast nog eens in een droom langs …
Op gamedrive zien we op dit moment niet zo heel veel groot wild maar daarentegen bij ons voor de deur bij de drinkplaats is het een komen en gaan van heel veel dieren.
Deze week zijn we samen nog de laatste dingen aan het doen in en rond het huis want zondag komen de eerste gasten voor ons feestje. Maar we worden steeds weer naar die waterput getrokken om al dat moois te zien, heerlijk ! Dus alles gaat in een wat Afrikaans tempo 🙂
We zijn ook helemaal verbaasd over hoe snel hier alles groeit. De tuin is nog maar zo kort geleden aangeplant maar je ziet de plantjes gewoon groeien. En de moestuin waar ik om had gevraagd groeit tegen de klippen op. Binnen 3 weken rode bietjes op je bord, hoe is het mogelijk ? En we eten meer sla dan ons lief is zeg maar!
Inmiddels zijn Marcel en Monique gearriveerd en zijn onze eerste gasten voor de feestweek al onderweg . Vanmiddag laat nog een kort rondje rijden en dan zien we onverwacht 4 neushoorns. Hopelijk voor onze gasten is dit de trend voor komende week ? Wij gaan ons opmaken voor een gezellige week met een groep vrienden en familie uit Nederland en vieren mijn verjaardag/housewarming party ook met veel mensen hier uit de buurt.
Voor nu dus alvast voor iedereen hele fijne feestdagen van ons van Ximuwu !

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

One Comment

Ineke

december 15th, 2017

Leuk om lekker weer wat van jullie te lezen, geniet ik altijd heel erg van! Wens jullie een heerlijke week toe!!

Leave a Reply