Merzouga – Merzouga 230 km

Als ze een beetje bekomen zijn van de klap en een soort eerste medische check hebben gehad rijden ze op het gemakje terug naar het bivak. De auto zit wel vol deuken maar staat nog goed op z’n wielen dus rijden gaat nog wel. In het bivak aangekomen wordt de auto goed bekeken en blijkt dat de kooi niet beschadigd is. En dat is natuurlijk een eerste vereiste om eventueel door te kunnen gaan. Ik weet niet precies wat er allemaal vervangen is maar laat in de avond is er al sprake van dat ze tóch weer kunnen starten. Hoe is het mogelijk ? Vanochtend vroeg komt dan inderdaad het bericht dat de auto ‘startklaar ‘ is. Een kans dus om het gedeukte ego weer glad te strijken. Helaas is er dan inmiddels wel een zandstorm opgestoken en wordt de start uitgesteld. Als de helikopters niet kunnen vliegen gaat de rally niet van start ( er staan altijd 2 heli’s paraat om iemand te kunnen vervoeren naar een ziekenhuis ) De start wordt verplaatst naar het eerste controlepunt en dat houdt in dat Patrick en Randel pas rond 1 uur van start gaan. Er wacht een prachtige tocht door de duinen en nu de druk er af is om nog écht iets te presteren gaat het natuurlijks super goed. Gelukkig hebben ze ook eindelijk gebruik kunnen maken van de jacks die er sinds kort onder zitten wanneer ze met te hoge bandenspanning in los zand vast komen te staan. Nou, is dat niet voor niks geweest ☺ Als het dan bijna donker is besluiten ze het laatste stuk niet meer het parcours te volgen maar een lokaal mannetje met een brommertje te regelen die voor hen uit door de duinen rijdt. Dikke pret, wat wil je nog meer? Rond 9 uur plaatselijke tijd zijn ze binnen en ze hebben weer heel wat auto’s en buggy’s op hun dak zien gaan. Gelukkig zijn ze niet de enige. Allemaal wel zonder persoonlijke grote brokken , alhoewel de motorrijder die op kop ging in het klassement zijn been heeft gebroken, écht einde oefening dus.
Morgen naar Tendrara waar het na alle hitte van de afgelopen dagen heel koud is. Er wordt zelfs hagel verwacht !

Leave a Reply