etappe 3 van Foum Zguid naar Oum Jrane 345 km en etappe 4 van Oum Jrane naar Merzouga 271 km

De dag begint best goed. Ik zie ze op de tracker lekker mee komen behalve wat sporen die hier en daar de verkeerde kant op gaan. Maar er zijn meer auto’s die dat doen dus kan ook foutje in het track zijn.
Wel gaat hun snelheid steeds verder omlaag en ze worden door een aantal mensen ingehaald. Rond 4 uur belt Patrick of ik thuis ben en kan kijken waar ze zitten. Het navigatiesysteem van de organisatie is namelijk uitgevallen. Ik ben niet thuis maar Marcel gelukkig wel en hij stuurt ze de goede kant op om over de weg het kamp te bereiken. Het is namelijk écht onmogelijk om in die duinen enzo je weg te vinden zonder navi en achter iemand anders aanrijden is ook niet altijd een goed idee zo blijkt later. Ze doen dat namelijk een heel stuk wel en dan ziet Marcel dat ze helemaal verkeerd gaan. Gelukkig even gebeld en ze weer op het goede spoor gezet. ( die anderen hebben denk ik 100 km omgereden uiteindelijk ) De ventilator van de radiator is ook kapot dus de motor loopt ook steeds warm en ze kunnen daarom al die tijd al niet harder dan zo’n 30 km. Nou goed, ze bereiken toch voor het donker Oum Jrane en krijgen dan eerst een straf van 100 uur aan hun broek. Daar is Patrick het natuurlijk niet mee eens want het is het apparatuur van de organisatie wat het af laat weten. Dat wordt dan gelukkig later geschrapt. Het gaat op zich natuurlijk nergens over maar je wilt natuurlijk wel zo goed mogelijk presteren!
Vol goed moed wordt er vandaag weer gestart richting Merzouga. Deze plaats wordt iedere rally aangedaan en hier beginnen de echt duinen waar Patrick zou dol op is.
Natuurlijk volgen wij de mannen weer en ze gaan als een raket. Als Patrick dan tegen 12 uur belt denk ik dat ze bij de verplichte lunch stop staan. Helaas is dat niet waar. Ze staan net naast de auto waarmee ze net 2 x over de kop zijn gegaan. Waarschijnlijk net iets te fanatiek een duin op gereden en daarna gaan vliegen en na 2 koprollen tot stilstand gekomen (Doodeng vind ik. Vliegen doe je met een vliegtuig, niet met een auto denk ik altijd maar ☺ ) Gelukkig krijg ik Patrick lachend aan de telefoon en mankeren ze allebei niks. Ik ben wel blij dat hij eerst belde en daarna de foto van de auto stuurde…. Is toch niet voor niks zo’n kooi, helm en speciale gordels. Einde oefening voor deze rally helaas. Gelukkig maar dat de auto zo vol deuken zit en zij zelf niks mankeren. Alhoewel ik denk dat de deuk in Patrick z’n ego wel héél groot is op dit moment !

Leave a Reply