5 november van Ruili naar Dali 350 km

We rijden pas om 9 uur de super snelweg op. Blijft bizar om te zien hoe groot en goed voorbereid hier alles is. Bijna om bang van te worden. De tegenstelling met Myanmar is immens groot. Alle merken mooie auto’s ( en veel verdacht veel goed lijkende kopieën ) zie je hier rijden. Bij de tolhuisjes zitten keurig aangeklede dames met mantelpakjes en sjaaltjes vriendelijk te lachen en vervolgens vliegen we weer over de hoog gelegen snelweg. Waar ze in Myanmar een enorme slingerweg bouwen zijn hier kosten nog moeite gespaard en ligt er op 2000 meter hoog een strakke asfaltbaan. We zijn dan ook al om 3 uur in Dali. Had vroeger kunnen zijn maar ik kies weer eens voor het verkeerde pad dwars door de stad in plaats van er om heen. Maar ja, zo zien we nog wat 🙂 De weg bij het hotel is afgesloten maar met hulp van JW komen we toch bij het hotel. Dan eerst lekker op zoek naar iets te eten. Iemand van het hotel spreekt Engels en is zo vriendelijk om met ons naar een goed restaurant te lopen en ook nog te helpen met bestellen. Heel aardig én nog super lekker ook. Eindelijk eens geen eten uit van die zilveren bakken maar gewoon iets wat je zelf hebt gekozen en nog vers ook! Daarna nog een voetmassage op de kamer, ook weer een belevenis op zich. Dali is best groot en vooral heel druk met Chinese toeristen. Morgen naar Kunming, ook weer een korte etappe. Gelukkig is dit stukje China veel mooier dan het stuk wat we in 2013 hebben gezien. Maar een verschil van 25 graden en een zonnetje in plaats van smog scheelt natuurlijk ook heel veel.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply