4 november van Hsipaw naar Ruili, China 270 km

We gaan niet naar de bbq maar gaan samen iets eten in een duister uitziend zaakje. Even niet met de groep, ook lekker. ( behalve het eten dan ) Het guesthouse waar het grootste gedeelte van de groep zit is wel ok en wij slapen uiteindelijk ook best prima. Nog 4 uur rijden in Myanmar en dan zit ook dit prachtige land er al weer op. Het was erg bijzonder om hier met onze eigen toy te rijden. Af en toe lijkt het wel even of we weer in India zijn, het is erg druk op de weg richting grens en een brommertje besluit nog even tussen 2 auto’s door te komen en ramt niet alleen het voorscherm maar ook de linker spiegel nu. Ik kan het nog niet geloven na deze knal maar het brommertje rijdt gewoon door en lijkt niks te mankeren. Je verbaast je steeds weer over wat hier allemaal rond rijdt. Maar goed dat er hier geen APK keuring is want dan kwam er niet veel door heen. En wat ze allemaal vervoeren op scooters? Ook niet voor te stellen. Een paar voorbeelden op foto bij het verslag van gisteren en ook vandaag zien we een aantal brommers die een andere brommer bovenop hebben gebonden. Ook grappig om te zien is dat mensen hier in Myanmar de schors van een bepaalde boom gebruiken om zich te beschilderen. Ze doen die schors een beetje vloeibaar maken en gebruiken het dan als een soort make-up. Ook proberen vooral veel mannen hun haar te blonderen maar veel verder dan peentjes oranje komen ze niet 🙂 Dan de grens naar China. Eerst weer uitstempelen met carnet en paspoort in Myanmar en dan het hele circus in China. Alles bij elkaar 3 uur en we hebben ook 1,5 uur klok er bij vandaag. Dus het is toch nog half 6 als we het hotel binnen komen. Ziet er prima uit, we hadden veel erger verwacht. Eten is weer wel behoorlijk slecht en ze spreken hier werkelijk geen woord Engels. Gelukkig is dezelfde gids Michael er weer bij zoals met de Singapore reis en hij is behulpzaam met van alles en nog wat. Ebert heeft alweer problemen met z’n mini en Wouter moet morgenvroeg opnieuw sleutelen. Wij mogen daarom morgen pas om half 9 op pad mét Chinese nummerplaat én Chinees rijbewijs omdat de gids eerst mee moet naar de garage met Ebert. Geen probleem, morgen maar 400 km te doen en grotendeels snelweg.

Leave a Reply