6 november van Dali naar Kunming 375 km

Het diner met de groep slaan we ook over. Een steak in China vinden we niet zo’n goed idee dus we gaan met Peter en Ilse lekker lopen door Dali. Best een leuk stadje en simpele restaurantjes waar de levende vis nog in bakken voor de deur ligt en daarnaast de verse groente opgestapeld ligt. In een heel druk straatje kiezen we uiteindelijk iets uit waar het gezellig druk is. Het menu is ook in het Engels en we bestellen lokaal bier en een noodle soepje. Naast ons recht schuift een luidruchtig groepje chinezen aan en zij krijgen patat en Heineken 🙂 Links zitten ze volop aan de Franse wijn. Wat is er hier veel veranderd de laatste paar jaar! Er lopen veel mensen langs in dit straatje en Ilse en ik zitten heerlijk op een bankje alles aan te kijken en we worden met regelmaat op de foto gezet. Hoewel dit echt een toeristische stad is zijn Europeanen nog wel een uitzondering dus dat moet blijkbaar vastgelegd worden. Het groepje naast ons wil steeds maar proosten met ons en staat er op dat ze onze rekening van eten en drinken betalen. Hoe vreemd is dat dan? Er komt een trommel tevoorschijn, er wordt gezongen en wij kijken onze ogen uit. Tegen elf uur terug wandelen naar het hotel en het is inmiddels afgekoeld naar 8 graden. Best lekker zo’n frisse neus en een beetje bewegen kan ook geen kwaad. De volgende ochtend pas tegen half 9 rijden en de eerste 100 km binnendoor. Hier gaat de klok nog wel een paar jaar terug en leuk om te zien. De resterende 275 km over glad asfalt door een prachtige omgeving en er wacht ons een prachtig Wyndham hotel in een heel modern Kunming op 2000 meter hoogte. We boeken voor vanavond de Japanner in het hotel en Peter en Patrick willen als echte vetkleppen nu bij KFC eten. Prima deal zolang wij vanavond sushi krijgen. En dan is het nog maar 3 dagen naar Shanghai. Hou nog even zo vol Toy !

Leave a Reply