19 oktober van Agra via Taj Mahal naar Lucknow 360 km

Kwart voor 6 zitten we allemaal in een tuk tuk.. Best vroeg maar ja de Taj Mahal schijnt op z’n mooist te zijn als de zon opkomt. Onze gids staat te wachten en zo ook heel veel andere mensen. We dachten dat het nu misschien nog niet zo druk zou zijn….In een lange rij maar nog net op tijd om een laag zonnetje op de Taj te zien schijnen. Wow wat is dit mooi. Geweldig dat ze dit hebben kunnen bouwen tussen 1633 en 1648. We kijken wat rond en gaan ook naar binnen. Eigenlijk is het een beetje jammer dat je binnen mag. Het voegt niks toe want de buitenkant is juist zo mooi en het mysterie zou dan alleen maar groter zijn hoe het er binnen uit ziet. Dit is de challenge dus we blijven niet te lang, de rit gaat door. Terug naar het hotel, ontbijten en weer op pad maar nog wel onder de indruk van dit moois en blij dat we het nu hebben gezien. Vandaag is geen bijzonder rit afgezien natuurlijk van het verkeer. Het is 360 km en daar doen we toch altijd nog ruim 6 uur over. Soms vraag je je af waarom er thuis zoveel maatregelen worden genomen voor beperking van uitstoot. Als je hier naar al die zwarte rookpluimen en brommertjes kijkt heeft dat toch niet veel zin. En dan de geur , onvoorstelbaar. De laatste 100 km is weer heel druk en we moeten een flink stuk door de stad om bij ons hotel te komen. Hier moet het betere ellebogenwerk wat Patrick in Cairo heeft geleerd weer tevoorschijn komen. Heerlijk die stalen bumpers, dan heel af een toe gaat er toch een brommertje opzij. Ook hier wordt bij aankomst de auto weer goed bekeken, ook aan de onderkant en bij ieder hotel tot dusver wordt de bagage gescreend en moeten we zelf door poortjes. Ze nemen hier nergens halve maatregelen wat betreft veiligheid. Morgen staat de grensovergang met Nepal al weer op het programma maar we komen nog 2 nachten in India terug later deze reis als we naar Bhutan en Myanmar gaan.

Leave a Reply