20 oktober van Lucknow naar Butwal Nepal 340 km

We vertrekken tegen 8 uur met z’n zessen. Ebert gaat bij Alfons op de achterbank en Arjan bij Gerd want de mini gaat op een ambulance vandaag en morgen. De laatste paar dagen zijn er al diverse pogingen ondernomen om koppelingsplaten te vinden maar helaas. Morgen brengt een nieuwe bijrijder de koppelingsplaten uit Nederland mee en sinds gistermiddag is de mini gesleept door Wouter. Definitief afgelopen met de koppeling. Wij hebben het niet gezien maar het moet een spektakel zijn geweest om de mini achter de defender van Wouter te zien hangen en dan toch brommertjes die hier tussen gaan zitten! De weg is soms best slecht en vooral smal en heel veel vrachtverkeer. Moeilijk voor te stellen dat dit de doorgaande weg naar Nepal is. Bij een tolhuisje verbazen we ons er weer over hoe vol alle auto’s zitten. In een 5 persoons gaan er makkelijk 10 en dan wordt er bij het tolhuisje nog 1 bij gepropt. Geweldig. Ook op brommers passen soms 5 man. Op de foto kun je nog net zien hoe een klein kindje hangt te bungelen aan moeders arm… Peter en Ilse maken duidelijk dat ze koffie willen door nespresso doosjes uit het raam te steken 🙂 Tegen 2 uur zijn we bij de grens en de laatste 500 meter doen we ruim een uur over. Wat een enorme chaos maar geweldig om te zien. Het betere duw en trekwerk komt er weer aan te pas maar toch loopt de toy hier en daar wel een krasje op. Eerder vanochtend komt er een bus te dicht langs, het kon niet uitblijven; rechterspiegel aan diggelen. Ook ik heb schade in de vorm van m’n mooie vliegzonnebril te verliezen in een gat in de grond wat een toilet moet voorstellen 🙁 Iedereen heeft jerrycans met brandstof achter in de auto omdat er in heel Nepal op dit moment geen brandstof te krijgen is. Behalve Wouter, Erwin en Patrick dan, die hebben allemaal een extra tank en als het goed is voldoende om Nepal door te komen. Bij de grens zien we dan ook behoorlijk wat heen en weer gaan aan brommertjes met dieseltanks aan het stuur. Het duurt 2,5 uur bij de grens alles bij elkaar maar ze zijn wel vriendelijk. Aan Indiase kant krijgen we zelfs koffie bij het uitstempelen van het CDP. Dan nog 25 km naar ons eerste hotel in Nepal. Beduidend minder van kwaliteit maar met wel weer een nieuw land op de teller ! Morgen een uitdagende dag binnendoor volgens het roadbook en nu eens kijken wat de Nepalese keuken te bieden heeft.

Leave a Reply