17 en 18 oktober van Udaipur via Jaipur naar Agra 700 km

Nou ja, wij blijven dus in het hotel en Wouter en Sigi zoeken naar een werkplaats. De eerste komen ze niet binnen omdat die een te smalle ingang heeft, de tweede heeft geen lasapparaat. Gelukkig heeft Wouter wél een lasapparaat en een slijptol en dat hebben ze in de derde garage nog nooit gezien. Hier hebben ze alleen een vijl en goedkope werknemers 🙂 De boel gaat er onderuit, er wordt een plaatje gelast en alles wordt weer gemonteerd. Wouter waarschuwt nog dat het plaatje niet sterk genoeg is…krik naar beneden en BAM het plaatje breekt. Alles weer van voor af aan. Volgens Sigi komt de stoom uit z’n oren. Alles weer opnieuw alleen nu sterker en dan is het half 6 als alles weer ( voorlopig ) gefikst is. Tja, wat zullen we doen? Nu nog gaan rijden 6-7 uur of wachten tot morgen en dan van 2 etappes 1 maken. Nee toch maar gaan rijden nu. Nou, ik kan er kort over zijn: het is geen feest en zeker niet zonder risico maar we komen om 1 uur ’s nachts aan in Jaipur nog scheler kijkend dan normaal van al dat turen. Snel nog wat eten en naar bed. Gelukkig staat er voor de volgende dag een korte etappe op het programma en we zitten om 9 uur aan het ontbijt. Leuke reacties van iedereen en benieuwd natuurlijk naar hoe het nu is om ’s nachts in India te rijden terwijl het overdag al zo’n uitdaging is. We rijden Jaipur in volgens roadbook en stoppen bij de bazar. Een kleurrijk en chaotisch gebeuren en maken foto’s bij het Hawa Mahal. Je voelt gewoon dat je hier ziek kunt worden. Zigzag tussen de koeienvlaaien door, kippen, varkens, koeien, van alles door elkaar heen en dan ook nog tegen de 40 graden en overal afval. Wat een chaos. Dan binnendoor naar Agra. Waar we eergisteren al dachten op het platteland te zijn is het vandaag nog primitiever. Onvoorstelbaar wat je hier allemaal ziet. Vandaag is de laatste dag van een week festiviteiten in India. We zagen de afgelopen dagen onderweg al veel versiering en muziek maar vandaag is het helemaal raak. We stoppen ergens op wat een ‘rustig’ plekje lijkt om koffie te maken. Een restaurantje zit er vandaag echt niet in. Na 5 minuten draait de optocht die we net voorbij zijn gereden ook dit pleintje op en in no time worden we omsingeld door een paar honderd vrolijk uitgedoste mensen en kinderen. Ze staan om onze auto’s heen en we móeten mee dansen. Moeilijk uit te leggen hoe dit is maar heel erg leuk om mee te maken! Dan langzaam richting Agra waar het ook weer een enorme drukte is. Patrick stuurt de toy behendig door het verkeer en met maps.me komen we tegen 6 uur in een splinternieuwe Marriott aan. Leuke barbecue vanavond in de tuin van het hotel. Nu de mand in want morgen om kwart voor 6 vertrekken naar de Taj Mahal , iets wat al heel lang op onze verlanglijst staat.

2 Comments

Els en Lex

oktober 19th, 2015

Dit is weer een supergave reis!!!
En wat een kleurrijke foto’s!
Het is wel te hopen dat de Toy zich goed houdt.

Onno & Ingrid

oktober 19th, 2015

Hi Patrick en Elly,

Wij leven met jullie mee! In de nacht doorrijden om weer bij de groep te komen kennen wij nog van Mongolie vlak voor de grens met China. Hopelijk houdt de reparatie het!

Veel sterkte en nog veel meer plezier!

Groeten,

Onno & Ingrid

Leave a Reply