13 en 14 oktober Mumbai

We zijn klaar voor de start van de 2e etappe. We vliegen maandag eind van de middag met Peter en Ilse via Londen naar Mumbai. Prima vlucht, lekker geslapen komen we in heel heet en vooral vochtig Mumbai aan op 13 oktober. We hebben in het vliegtuig dan natuurlijk al geproost op de 50e verjaardag van Patrick! We worden welkom geheten met een bloemenketting en rijden ongeveer 1,5 uur door deze immense stad. Niet voor te stellen 23.000.000 inwoners. Het is wel druk maar nog niet zo chaotisch als dar we verwacht hadden. Lekker douchen en iets eten op het terras en inmiddels hebben we al een aantal mensen ontmoet van onze groep. Meer dan de helft is er al en Janwillem, Wouter en Sigi komen net uit de haven met weer een lading auto’s waaronder onze toy. Dat is allemaal vlotjes gegaan. We nodigen Peter en Ilse en Erwin en Sandra uit om de verjaardag van Patrick te vieren in restaurant Wasabi. Top Japans eten, we hebben een hele leuke avond en het is leuk om Erwin en Sandra ook weer te zien ( net zoals Peter en Ilse van de vorige challenge ) Alphons heeft voor de volgende dag een busje met gids geregeld waar we met z’n zevenen in kunnen. We moeten toch de highlgihts van deze stad zien. We gaan eerst naar de hanging gardens wat bovenop de zoetwaterbekkens ligt ter bescherming hiervan. Dan naar het museum van Gandhi wat ook leuk is om te zien. Wij hadden geen idee dat hij samen met z’n vrouw 20 jaar in Zuid Afrika heeft gewoond. Dan naar een grote openlucht wasserette. Hier wordt alles gewassen en op kleur gedroogd. Heel bijzonder om te zien. Hier krioelt het van de kleurrijke mensen die van allerlei rommel aan de man willen brengen. Zonder té opdringerig te zijn overigens. Het gaat dan nog verder langs de gateway of Mumbai die over Arabische zee kijkt en langs een flat van 27 verdiepingen waar alleen een gezin bestaande uit 4 mensen woont en 400 man personeel. Blijkbaar de 3e rijkste man ter wereld. De tegenstelling is hier enorm. Je ziet prachtige appartementen maar ook wonen hier 5,5 miljoen mensen in sloppenwijken. We komen daar ook langs en meer dan een soort opgestapelde schoenendozen zijn het eigenlijk niet. Bizar zo klein. De meeste gebouwen zijn ooit mooi geweest maar onderhouden wordt er bijna niks. Je ziet ook regelmatig koeien op straat en je kunt bosjes gras kopen om aan deze koeien te geven. Rond 2 uur zijn we terug in het hotel en dan eerst maar eens kijken hoe de auto erbij staat. Wat spullen overpakken en klaar zetten voor morgen. Vanavond het eerste diner met de groep in een heel goed aangeschreven Indiaas restaurant hier in ons Oberoi hotel. We zijn benieuwd. We hebben ooit het beste Indiaas gegeten in de Oberoi in Cairo dus hopelijk is dit net zo goed. Het hotel is heel erg goed en de mensen zijn hier enorm behulpzaam en vriendelijk. Geen idee of dit in het hele land zo is maar de eerste indruk is heel goed!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

4 Comments

josephina

oktober 14th, 2015

Nou zet hem op veel plezier en ik ga jullie weer stolke natuurlijk xx

Werner - Katrien

oktober 14th, 2015

Happy B-day Patrick
geniet van jullie avontuur

angelique

oktober 14th, 2015

begin is goed! heel benieuwd naar het vervolg! VEEL PLEZIER X

Martin Street

oktober 14th, 2015

Happy Birthday Patrick, love to Elly.
martin and Jocelyn.

Leave a Reply