8 en 9 oktober Zagora en Agadir

Gisteravond is de auto opnieuw door Werner nagekeken en na wat gebruikelijke dingetjes staat hij weer klaar voor de lange rit van vandaag. Vandaag rijden ze eerst een verbindingsweg naar de start, dan een vrij lang parcours door duinen en stenen en daarna nog eens een verbindingsweg naar Agadir. Het gaat vandaag super goed en ze komen zelfs als 17e over de streep in hun klasse! Daarna is het nog wel tot 10 uur rijden naar het bivak en als het donker is is dat wel minder. Ze zijn kapot maar zeker niet minder enthousiast.En dan is het al weer de laatste dag van deze rally maar zeker geen rondje rond de kerk. Vandaag komt het vooral aan op navigeren en ik zie al op de site van Oilibya dat er een aantal deelnemers moeite hebben met het track te vinden. Peter en Maik schuiven nog een plaats op in het klassement en eindigen als 8e en 9e in de open klasse en van de 4WD is Peter zelfs 2e. Dat belooft wat voor de Dakar Rally die hij gaat rijden. Jammer dat Patrick en Nick de 1e 2 dagen niet voorbij de vlag zijn gekomen, ze eindigen daardoor in het algemeen klassement als voorlaatste. Maar niet getreurd, ze hebben een super week gehad en Patrick is heel tevreden over Wilson. Natuurlijk moet hij nu terug naar 4×4 Ermelo en daar zal het nodige gereviseerd moeten worden. Werner gaat vanavond al een eerste stuk rijden richting Spanje en de rest van de groep gaat snel richting vliegveld. Ongeschoren en niet gedoucht komen ze om 2 uur ’s nachts op Schiphol aan waar Petra, Ilse en ik ze op staan te wachten. Boordevol verhalen rijden we naar huis en zullen er ongetwijfeld nog veel verhalen volgen. En zo staat ons volgende avontuur meteen al voor de deur! De Toy is aangekomen in Mumbai én door de douane heen. Wij vliegen maandag daar naar toe en ontmoeten dan de rest van de groep woensdagavond om aan de 2e etappe van de world challenge te beginnen. Weer een heel andere reis maar wel heel uitdagend!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply