15 oktober van Mumbai naar Vadodara 425 km

Het eten was niet zo top als dat iedereen had verwacht maar we hebben wel een gezellige avond. Als we terug op de kamer komen ligt er een auto op ons bed met een handgeschreven briefje om ons een goede reis te wensen, heel leuk. De afspraak is om al om half 8 te vertrekken want we worden nog verwacht bij de Indiase automobielclub. Dit is vlak bij het hotel en we rijden hier in optocht naar toe. We worden daar begroet door een paar mannen die heel vals op een hoorn staan te blazen én door de hoge baas van de automobielclub. Natuurlijk ook hier weer een nieuwe rode stip op je voorhoofd en een bloemenkrans en nog meer rituelen. Gelukkig grijpt er iemand in want anders hadden we daar zeker 2 uur gezeten totdat iedereen zo’n tulband omgeknoopt had gekregen. We worden dan voorgereden door een auto van hun naar de gateway of India en dan staat er op iedere hoek politie om het verkeer tegen te houden zodat wij achter elkaar aan het eerste stuk de stad uit kunnen rijden. Leuk gedaan. Het eerste stuk valt de drukte nog mee maar later wordt het echt enorm druk. We doen er ruim 2 uur over om de stad achter ons te laten. Wat een chaos op de weg hier. Officieel rijden ze hier links maar daar trekt niet iedereen zich iets van aan. De meest linker baan wordt voornamelijk door tegenliggers gebruikt die om wat voor reden dan ook aan het spookrijden zijn. Ook tuktuks en koeien kom je veel tegen op de linkerbaan in wat voor richting dan ook. En alleen voor die koe gaan ze aan de kant of remmen ze. Er zit totaal geen logica in de verkeersregels hier. Je doet gewoon maar wat en gaat pas in je spiegel kijken als er iemand toetert. Verder houdt niemand zich aan de baan waar hij in rijdt en moet je vooral goed worden in slalom rijden zo blijkt al de eerste dag. Ook een band verwisselen doen ze gewoon op de linkerbaan. Niet even aan de kant en al helemaal geen knipperlichten of zo. Het is hier dus écht oppassen. We stoppen onderweg bij een tentje wat er redelijk goed uitziet en we krijgen verrassend lekker te eten. Tot aan Vadodara is het een aaneenschakeling van dorpjes en stadjes. Morgen gaan we pas het platteland op en daar zal de natuur ook mooier zijn. Wel is het natuurlijk heel groen hier en de omgeving, behalve dat het er armer uit ziet, doet veel aan Thailand denken. Wat zijn we blij met de airco in de toy, het loopt vandaag op tot 42 graden. Mensen zijn vriendelijk en we worden heel vaak op de foto gezet allemaal. Ondanks dat het maar 425 km is doen we er toch 9 uur over. Prima hotel maar geen alcohol in deze staat toegestaan. We hebben dus cola en water in plaats van wijn bij de overigens heerlijke maaltijd vanavond.

Leave a Reply