Dagboek 23 en 24 mei van Niagara Falls via Toronto naar Parry Sound 450 km

Jammer genoeg is het zwaarbewolkt en dreigt het te gaan regenen als we wakker worden. Geen bezwaar zover, eerst maar de telegraaf downloaden op de Ipad en Patrick is weer een gelukkig man. Gelukkig werkt het internet nu wel goed maar verder is ons nieuwe systeem met tv en muziek nog erg moeizaam. Er wordt aan gewerkt in Nederland maar het is wel heel vervelend. Ook de tracker werkt nog niet zoals jullie misschien gezien hebben. Dit leek allemaal zo probleemloos te moeten werken maar tot zover nog niet. Het gas werkt wel en we kunnen nu een lekker ontbijtje maken. Vandaag staan de falls op het programma. De bus gaat wel ieder half uur vanaf de camping dus die nemen we. Dat dorpje bij de falls is zo ontzettend toeristisch, niet normaal. Maar goed, de falls zelf zijn wel indrukwekkend mooi maar we vinden allebei de Victoria Falls mooier. Of hebben wij in Afrika altijd een roze bril op? Als we daar aankomen begint het net te regenen en daardoor hebben we helaas niet zulke mooie foto’s. We blijven ook niet zo lang en gaan weer met de bus terug. Vandaag willen we nog 140 km rijden naar de KOA camping vlakbij Toronto en daar de stad nog in. Het is jammer genoeg wel ver van de camping en openbaar vervoer is lastig hier vandaan dus toch maar weer een taxi. Die Amerikaanse auto’s waar we tot dusver in mee gereden hebben zijn allemaal zulke rammelbakken. En dit is er weer zo een. Ze hebben of allemaal kapotte schokbrekers of zoiets, want het rammelt aan alle kanten. Flashback Afrika… De drukte valt gelukkig mee en we vinden de Nespresso winkel waar we naar op zoek zijn om koffie te kopen en een Canadese uitvoering van een Roy Donders pak voor Patrick. Ik heb eindelijk m’n sushi restaurant gevonden. KI restaurant staat goed aangeschreven op tripadvisor en daar krijgen we een tafel. Eerst een drankje op het terras want het is nu weer super weer. Later binnen eten en dit is echt geweldig. Bijna Nobu 😉
De volgende dag is het weer lekker weer en we plannen vandaag naar het noorden te rijden, richting Sault St Marie. Dit is wel 800 km en we willen ergens halverwege stoppen voor vandaag. Misschien kunnen we wel een keer gaan vissen? Ik geef dit op de navi in en kijk niet verder hoe we gestuurd worden. Het is rond de 800 km. Na 45 minuten of zo kijk ik eens even op de navi waar Toronto nu ligt want dat zie ik niet in het oosten. Dan blijkt dat de navi ons via de VS wil laten rijden, over Detroit!! Nou dat willen wij dus echt niet en moeten we weer omkeren. Rondom Toronto is het ook erg druk dus het is al 4 uur als we vlak bij een camping zijn in Pary Sound. Eerst nog wat inkopen gedaan want vanavond willen we barbecueën met dit prachtige weer. We krijgen een tip van iemand bij de supermarkt die natuurlijk weer eens foto’s staat te maken dat er vlakbij een camping is. Nou, wij daar naar toe en we zijn de enige gasten. We krijgen een plaats toegewezen op een grasveld en Patrick loopt er een stukje op en dat voelt goed. Helaas als hij de MAN er op rijdt zakken we compleet weg en we komen niet meer voor of achteruit. De schep en rijplaten komen er aan te pas maar na 1,5 uur proberen moet Patrick het opgeven. Van de camping hebben ze dan al een aantal sleepbedrijven gebeld maar niemand heeft iets om die zware MAN er uit te trekken. We vinden dan iemand die 100 km verderop zit en die is nu onderweg naar hier. Patrick baalt echt dat het hem niet lukt om de MAN hier zelf uit te krijgen. En natuurlijk ook geen grote boom in de buurt want dan hadden we mooi de lier eens uit kunnen proberen. Het is nu dus wachten en hopen dat er niet te veel beschadigd met het slepen.
Om 8 uur zijn de mannen van de sleepdienst op de camping. Ze vinden het geweldig leuk klusje om te doen. Patrick moet de aanwijzingen van een van de mannen volgen en dan is de MAN er heel snel uit. Eigenlijk hoeven ze bijna niet te slepen alleen heeft de MAN nu iets om aan vast te houden. Een flinke eik had ons zeker ook geholpen. Behalve Patrick z’n trots is er gelukkig niks beschadigd en staan we om half 9 en 900 $ lichter weer op het gravelpad.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

4 Comments

Rick Wickens

mei 25th, 2014

Hi Patrick & Elly Suverein Briefly I met you in the parking lot of Sobeys in Parry Sound, Ont. I was the firefighter That gave you the phone book to find a campground. I hope you found what you where looking for and again have fun and adventures, safe trip. If you could send me some pictures and drop me a line about your adventure I would like that.

Els

mei 25th, 2014

Wat errug de MAN in de blub.
(Met z’n tweeen kun je ook niet zoveel doen!)
Hoop dat het lukt om hem eruit te trekken.

Liefs, Els

Onno & Ingrid

mei 25th, 2014

Hoi Patrick en Elly,
Het avontuur begint al erg vroeg, maar niet op de manier zoals het zou willen. Het voelt een beetje als onze proefrit met een Landcruiser (voordat de G er was) en wij wel eens wilden kijken of je ook door het veen kon rijden met dat ding, resultaat; dezelfde foto’s als nu te zien. Vooral de onmacht om niet zelf uit de blub te komen is heel herkenbaar.
Buiten dit wel mooie foto’s en belevenissen. De toekomst zal vast nog meer moois bieden, wij blijven jullie volgen.
Groetjes, Onno & Ingrid

Brian

mei 26th, 2014

Just saw you & the truck this morning making your way through Sault Ste. Marie. Happy & safe travels!

Leave a Reply