Dagboek van 19 tot 22 mei naar Chicago

Tickets van Toronto naar Chicago zijn schandalig duur. 1,5 uur vliegen en 1500 dollar per persoon. Marcel weet ons te vertellen dat als je tickets boekt vanuit Buffalo, NY dat dit veel goedkoper is. Klopt, 500 per persoon. Dit is zelfs nog dichterbij dan Toronto ook. We bestellen een taxi en brengen een zak met wasgoed weg. Dit soort dingen is hier natuurlijk allemaal heel gemakkelijk te doen. De grenspassage is natuurlijk weer een ander verhaal. Gezien onze geschiedenis met gestolen paspoorten ooit in New York, hebben wij altijd al problemen om de VS binnen te komen. En dat is hier ook weer het geval. Bijna 2 uur zitten we in zo’n hokje met nog heel veel andere buitenlanders te wachten op een stempel. Gelukkig hebben we hier rekening mee gehouden en zijn we toch nog ruim op tijd in Buffalo. Hier komen blijkbaar de Buffalo Wings vandaan en die moet Patrick natuurlijk proberen. Wat een porties zeg. Dit is echt nog het Amerika van jaren geleden. Op tijd in Chicago en ook op tijd bij Morton’s ( jawel, Patrick krijgt z’n zin weer ☺ ) waar we met Tom, Nina, Frank en Sue hebben afgesproken. Super leuke avond, leuk om hen na zo’n lange tijd weer terug te zien en lekker eten natuurlijk! We zijn pas om 11 uur in het Ivy hotel en daar wacht ons niet zo’n aangename verrassing. Het hotel is overboekt en wij worden naar een stinkhok gebracht 7 mijl buiten de stad. Balen, maar ja geen keus. Heel de stad zit overvol vanwege een restaurantbeurs en nog wat dingen. De volgende dag heeft Patrick z’n vergadering en heb ik een super leuke dag met Mary en ’s avonds eten met de hele Norton clan. Echt super gezellig! Nog een dagje winkelen en leuke herinneringen ophalen aan zo veel bezoekjes aan deze geweldige stad. En we treffen ook nog eens super mooi weer. ’s Avond nog dineren met Norton, Underwood en Starcevich en ook dat is heel geslaagd. Vandaag nog langs Suzo-Happ om het pakketje op te halen wat Marcel heeft gestuurd met de drukregelaar voor de MAN. Leuk om weer even bij Happ te kijken maar er is wel veel veranderd hier en we zien nog maar weinig bekende gezichten. Grappig om te zien dat de meeste grote auto’s verdwenen zijn uit het straat beeld en dat zelfs bijna alle taxi’s met een Toyota Prius rijden. De vrachtwagens zijn nog wel even groot als altijd en de chauffeurs hebben het denk ik hier een stuk beter met heel veel ruimte in hun leef en slaapgedeelte. Heel anders dan in Europa. Alles gaat verder volgens programma en we zijn rond 5 uur weer op de camping met schone kleren. Hele aardige taxichauffeur die ons graag ook weer op kwam halen vandaag. Bij de MAN alles goed, accu’s goed opgeladen ( altijd een zorg voor Patrick ) en het lukt ook om de drukregelaar te vervangen! Nu kunnen we weer koken! Heerlijke dagen gehad in Chicago maar ook weer heel leuk om terug te zijn in de MAN en morgen weer verder te gaan reizen.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply