Dagboek 25 en 26 mei van Parry Sound tot Marathon totaal ongeveer 700 km

Vol goede moed gaan we met een modderige MAN weer op pad. We zijn nog steeds geen truckwash tegengekomen helaas. Zo langzamerhand en zeker na al die vliegen en het modderbad ziet de MAN er niet uit. Het weer is wel weer goed en we vervolgen onze weg boven langs het Huron meer. De natuur wordt hier wel steeds mooier en er is hier zoveel water. Niet alleen die grote meren maar ook heel veel kleine meertjes en rivieren en vooral ook heel veel moeras. Prachtig om te zien en op sommige plaatsen doet het ons aan Noorwegen denken. Bij een klein tankstation gooien we nog eens vol, want zo vaak kom je geen diesel tegen. Kost hier trouwens omgerekend zo’n 0,90 euro per liter en we hebben een liter op de 3 km nodig. Maar gelukkig kunnen we nogal wat meenemen ☺ We zien overal bordjes met maple syrup wat hier veel verkocht wordt. Volop Esdoorn bomen hier. Maar verder wordt het hier vooral leeg. Weinig bebouwing, steeds minder restaurantjes en als er iets komt staat er al zo’n 100 km voor het restaurant borden om reclame te maken! We vinden al vroeg een heel mooi plekje vlak aan een meer en het is hier heel warm. Eerst maar wat schoonmaken en dan vooral de voor- en zijkant van de auto. Wat een vliegenkerkhof. De barbecue van gisteren is in het water gevallen maar die wordt vandaag goed ingehaald. Heerlijk een dagje vroeg op de plaats van bestemming en nergens meer naar toe, super!
De baas van de camping vertelt dat het meer afgelopen winter voor het eerst in 30 jaar was dichtgevroren en dat ze daarom zo’n lange winter hebben gehad en er nu nog niet veel vliegen zijn. Het is inderdaad een stuk minder dan gisteren en dat is heel aangenaam. Ook waarschuwt hij dat hier beren kunnen zitten. De vuilnisbakken zijn hier een soort metalen kluizen waar niemand bij kan en sinds ze dat hebben gedaan zijn er minder beren. Jammer, want daar zijn we nu net voor gekomen. Maar dat zal vast nog wel goed komen onderweg naar Whitehorse verzekert hij ons.
Maandag gaan we na een heerlijk nachtje slapen in de stilte weer verder naar het westen, richting Thunder Bay. Dat vissen blijft maar in m’n hoofd zitten als ik dat water zie. Het gaat hier echter behoorlijk omhoog en omlaag en dat neemt toch behoorlijk veel tijd. Wel vinden we een mooi plaatsje voor de lunch en testen we ook de luifel maar eens uit. Jazeker, die werkt ook en is met dit felle zonnetje ideaal. We treffen het echt met het weer. Iedereen klaagt alleen maar over hoe slecht het tot voor kort was. Vanaf hier ( Wawa ) wordt het echt verlaten gebied en duurt het lang voor we een goed plaatsje vinden voor de nacht. Het gekke is dat hier ook bijna geen picknick plaatsen zijn waar we eventueel wild kunnen kamperen. Wij hoeven niet zo nodig op zo’n drukke camping waar echt iedereen komt vragen wat je gaat doen en zo. Heel aardig bedoeld maar het is moeilijk uit te leggen hoeveel mensen ons aanspreken als je je hoofd buiten de deur steekt en soms is dat best wel eens irritant. In Marathon zien we een bordje ‘camping’ maar kunnen het moeilijk vinden. De plaatselijke jeugd is graag bereid om op hun quads voor ons uit te rijden naar de camping waar we aan een meertje staan, echt geweldig. Barbecue nog maar eens aan en heerlijk genieten.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

2 Comments

angelique

mei 27th, 2014

Wat ziet het er prachtig uit daar! Wauw de wereld is mooi!Ben benieuwd wanneer jullie de eerste beer zullen zien. geniet er van! xxx

Nick

mei 27th, 2014

Howdie fooks, zo te zien gelukkig weinig schade aan MAN 6.

Leave a Reply