Van grens Mongolie naar Khvod 322 km

We slapen eigenlijk heel goed. Wat een geluk dat onze stand kachel het wel de hele nacht doet want die hebben we hard nodig. De rest heeft de hele nacht de motor aan om zo een beetje warm te blijven, maar wij zijn heel blij meneer Webasto! ’s Morgens maken we lekker toastjes met kaas voor iedereen en koffie voor wie wil en het is toch een apart sfeertje wat ook wederom moeilijk te beschrijven is. Om 9 uur mogen we melden aan de grens en eerst lijken ze moeilijk te doen maar later hoeven ze zelfs bij niemand in de auto te kijken. Dus om 11 uur op pad, onderweg naar Olgi waar we oorspronkelijk gisteren zouden slapen. Daar geluncht en wat een verademing hier in dit land. Of we in Afrika zijn , zo vriendelijk zijn de mensen hier. Alles zwaait en doet, hartverwarmend! Dan allemaal aftanken en bij elkaar blijven. Het gaat nog een beetje onhandig met al die auto’s dus het duurt een beetje lang voor we eindelijk vertrokken zijn onderweg naar het eerste stuk offroad. Het is zo onwaarschijnlijk mooi hier, wat ons betreft met niks wat wij eerder gezien hebben te vergelijken. Dan is Anouk nog op de Ipod en is het plaatje compleet :) ! We hebben nog 200 km te gaan maar die gaan nog wel even duren op deze manier. De Z3 heeft het namelijk heel zwaar hier. Alle 4 wheels hebben het natuurlijk heel erg naar hun zin, maar een aantal auto’s zijn minder blij. Maar wij zitten natuurlijk ook wel met dichtgeknepen billen met die span band om de tank. Zou die het houden tot Ulaanbaatar? Inmiddels weten we dat Leo bij Marinus de beugel heeft opgehaald en opgestuurd naar Ulaanbaatar via Suzo. Dank je wel mannen, super!!We rijden dan vanaf 5 uur in het donker en met al dat stof rijdt dat heel lastig.Vlak voor Khvod krijgen Onno en Ingrid nog een lekke band. We zijn dan ook dolgelukkig als we om 8 uur in Khvod zijn, een gehucht hier aan het eind van de wereld. Het hotel is niet te beschrijven zo oud en smerig, dus we halen fijn onze slaapzakken en handdoeken tevoorschijn. Maar….echt helemaal niks hier maar wel internet! Je verwacht hier alles maar dit niet. Foto’s is teveel gevraagd voor dit internet maar we hebben hele mooi denk ik. Die komen dan hopelijk in Ulaanbaatar!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply