5 December

440 km te doen vandaag. Klinkt als niet veel maar het grootste deel is wel offroad. We vertrekken in het donker maar het begin is asfalt dus prima. We zien dan rond half 9 dat het inmiddels -29 graden is. We hebben jammer genoeg nu wel problemen met de stand kachel. Patrick zet steeds de wekker een uur eerder om de kachel aan te gaan zetten en dan lijkt deze het ook te doen. Maar als hij dan een uur later terug komt is de kachel toch niet aan. Gelukkig lag vannacht wel de thermo deken op de motorkap en starte de toy wel meteen. Vandaag lekker het thermo ondergoed aan en dat is zeker geen overbodige luxe. Zodra het licht is verlaten we ook het asfalt en het is hier werkelijk adembenemend mooi. We rijden vandaag in een groep met meerder auto’s en stoppen regelmatig om koffie te drinken en foto’s te maken. Esther en Allhons hebben zelfs een Nespresso apparaat dus daar wil iedereen wel graag bij stoppen. Onze koffiezetter vertoont nog steeds kuren dus dan wel dan geen koffie. Geen idee wat er loos is. We rijden heerlijk door de losse sneeuw en we vinden het allemaal het einde hier. We zien regelmatig grote groepen wilde paarden maar vooral veel kamelen. Ze lijken hier meer op hele grote alpaca’s met al dat haar. We komen zelfs een man op een kameel tegen en we mogen heel dichtbij komen om foto’s te maken. Heel vriendelijk allemaal. Verder komen we bijna niemand tegen, behalve af en toe een zwaar beladen vrachtwagen en een oud busje wat nog aan de voorkant aangeslingerd wordt. We doen de dag misschien een beetje te veel op het gemak want het laatste uur rijden we toch weer in het donker en dat is in dit terrein geen feest. We hebben gehoord dat we een ander hotel hebben vanavond en we worden aangenaam verrast. Prima kamers, schoon bed en ook nog een gezellige bar. We hebben een gezellige avond en bewonderen de foto’s van Luuk van de afgelopen dagen. Wat een talent. Te laat naar bed voor het goede want morgen weer om 6 uur op.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply