Van Novosibirsk naar Byisk 380 km

We ontbijten pas om half 10 omdat de etappe van vandaag niet lang is. 380 km maar en droog en 1 graad boven 0, dus dat moet lukken. De wind is echter zo vreselijk koud dat ik nu begrijp waar die uitdrukking ‘ Siberisch koud ‘ vandaan komt. Oorwarmers op, handschoenen aan en alle schone kleren weer in de kisten. We zien Martin nog even maar die gaat nog even terug z’n bed in. Een groepje mannen heeft Robert nog uitgezwaaid toen die om 4 uur uit het hotel ging. Vooraf gegaan door het nodige bier natuurlijk. Maar ja, Martin kan vandaag toch niks. Wachten tot morgen 8 uur tot de garage open gaat. Je ziet hier bijna alle auto’s ( en hoort vooral ) op spikes rijden. Het lijkt wel zoals wij in november winterbanden laten monteren dat ze hier spikes laten schieten. Een aantal mensen twijfelt nog. De omstandigheden lijken gunstig in Mongolië maar kunnen natuurlijk zo veranderen. Jan Willem doet het uiteindelijk toch en Sjuk ook met z’n SL. Gerard met z’n G wil het ook maar blijkt de verkeerde banden te hebben. En zo gaan we allemaal richting Byisk vandaag. Echt de laatste dag in de soort van bewoonde wereld. Alhoewel…als we dit stadje binnenrijden is het niet veel bijzonders. Links en rechts weer vooral modderpaden en oude vervallen huisjes. Ons hotel is ook erg speciaal. De lift maakt een geluid of dat deze ieder moment naar beneden kan storten. En de kussens liggen inmiddels voor het open raam. Ze kunnen alleen maar opknappen qua geur. Maar…wel internet terwijl dit niet verwacht was. We doen nog wat laatste inkopen; brood en water, de rest hebben we nu echt in de auto sinds Martin gisteren ook nog eens een AH zak met eten afgegeven heeft. Met oude kaas en rookworsten voor Patrick. Zo komen wij de week wel door!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply