Rustdag in Novosibirsk

Zo daar knappen we van op, lekker uitslapen, op het gemakje ontbijten en dan op zoek naar een wasstraat. Die hebben we snel gevonden en voor nog geen 10 euro wordt de toy van binnen en van buiten weer netjes gemaakt. We weten nog steeds niet waarom, maar het valt ons op dat hier bijna alle auto’s in Novosibirsk het stuur aan de rechterkant hebben. Terwijl hier toch echt niet links wordt gereden. Dit hebben we in de rest van Rusland helemaal niet gezien. We komen terug in het hotel en Joe blijkt nog veel meer problemen te hebben met z’n Defender. Inmiddels zijn ook de accu’s leeg en wil de auto niet meer starten. Hij is vanochtend vroeg samen met Martin naar de garage geweest ( met een taxi want de Defender deed toen al niks meer ) en daar vertellen ze hem dat hij maandag pas terug mag komen! Wat een schande, je eerst laten komen op zaterdag om 7 uur en dan niet willen helpen. Bij Joe zit er een startonderbreker op en er moet een code worden aangevraagd om de auto weer te kunnen starten. Dit is zo’n lang verhaal daar zal ik de details van besparen. Eind van de middag heeft Martin via via een code en kan hij starten. Martin denkt dat het probleem de turbo is. We gaan dan om 6 uur naar het grootste theater van Rusland en zien daar een voorstelling van het zwanenmmer. Erg mooi, erg knap. Prachtig oud theater ook. Nog wat drinken in het hotel met Robert en Martin en afscheid nemen van Robert. Hij heeft morgen om 7 uur z’n vlucht naar Amsterdam. Wij vertrekken morgen niet al te vroeg, de etappe is maar 400 km naar Byisk en er is daar volgens Jan Willem helemaal niks. Vanaf morgen beginnen de slechte hotels en slaapzalen waar onze luchtbedden en slaapzakken tevoorschijn moeten komen. Overmorgen Mongolië in en waarschijnlijk komt ons volgende bericht pas zaterdag als we in Ulaanbaatar aankomen. Voor die tijd waarschijnlijk nergens internet. Hopelijk hebben we dan veel te vertellen over de belevenissen daar en weten we dan of Joe het haalt om op tijd bij de groep aan te sluiten voor we dinsdag met de gids Mongolië door gaan.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply