Van Omsk naar Novosibirsk 660 km

Vandaag de laatste etappe tot de rustdag in Novosibirsk maar nog wel een lange. Patrick is vannacht om 1 uur nog naar buiten gegaan om de auto te verplaatsen want hij hoorde glasgerinkel. De auto’s staan hier langs de straat en er is geen bewaking. Patrick zet de toy dan recht voor de ingang waar dit eigenlijk niet mag maar daar lijkt het wel veiliger. Slapen wordt dan niet veel meer natuurlijk. Slapen valt hier nergens mee in Rusland. Ze stoken de verwarming overal zo hoog op in de hotels, niet normaal. En weet je wat ze dan zeggen bij de receptie? Zet het raam maar open en de airco aan. In Siberië!! Bij iedereen zit er nogal wat spanning want om half 8 is bijna iedereen al weg, bang voor de omstandigheden van vandaag. Het is droog en 2 graden dus wij rijden op het gemakje Omsk uit om 8 uur. We halen dan nog in het donker de mannen van de Z3 in en die idioten rijden met de kap open! Die sporen echt niet hoor, maar het is hun uitdaging om zoveel mogelijk open te rijden. Nou, ben benieuwd wanneer die met een longontsteking in het ziekenhuis liggen… Eindelijk wordt het rustiger met verkeer op de weg en kunnen we lekker doorrijden. Totdat na de tosti stop de auto van Joe kuren krijgt. Hij verliest vermogen en er komen flinke zwarte pluimen uit de uitlaat. Het lijkt een probleem met brandstoffilter te zijn maar ze rijden toch door. Morgen langs de landrovergarage. De rest van de dag is het vooral verstand op nul en doortuffen. Er is hier niks, werkelijk niks. Berkenbomen en vlakke velden en heel af en en toe een gehucht. Je wieg zal hier hebben gestaan zeg.We stoppen voor Joe nog bij een restaurantje ( hij is de tosti’s zat en geeft de voorkeur aan de lokale van der Valk ) Overal in die zaakjes hangt zo’n indringende geur van doorgekookt eten en de toiletten die we in heel Rusland al hebben bezocht zijn niks meer dan een gat in de grond. Je vraagt je op sommige dagen wel eens af waarom je niet gewoon thuis bent. Maar de kick die we steeds weer krijgen van met je eigen auto, samen in zo’n ander continent te zijn geeft zo’n kick, die ook moeilijk te beschrijven is, dat je al die mindere dingen graag voor lief neemt. Inmiddels is Martin al in Novosibirsk aangekomen die Robert gaat vervangen in de auto van Joe. Gezellig, maar ook jammer dat Robert weg gaat. Erg veel plezier met hem gehad.Hij baalt zelf ook heel erg dat zijn deel er nu al op zit. Juist nu een spannendste stuk nog moet beginnen. Martin heeft nieuwe voorraad oude kaas bij zich, joehoe! Brood halen we morgen hier, no problem. We horen dat Martin al met een voedselvergiftiging in bed ligt . Wellicht van de zalm bij Aeroflot of misschien toch van z’n eerste maaltijd in Novosibirsk. De eerste kwaaltjes dienen zich bij iedereen aan. Ik ben snotverkouden, Anna een astma aanval, Joe heeft een vreemde pijnlijke knobbel op z’n lijf die veel pijn doet maar durft hier niet naar een dokter. Er rijdt een dokter mee bij Hetty in de auto dus die gaat daar morgen naar kijken. Novosibirsk is de 3e stad van Rusland maar het valt goed mee om de stad binnen te komen. Prima ring om de stad en ons hotel ligt echt in het centrum. Ziet er voor Russische begrippen niet slecht uit en het eten is zeker prima. Rond etenstijd is er dan ook pers in het hotel. Er zijn interviews afgenomen van een aantal deelnemers en foto’s van de auto’s en blijkbaar wordt dit vanavond uitgezonden hier op tv.We zijn wel blij dat het morgen een rustdag is. Even niet die auto in. Alhoewel…denk wel even een wasstraat opzoeken want de toy is nog nooit zo smerig geweest. Al was het alleen maar dat je kleren niet meteen onder de modder zitten als je een deur open doet. Voor wie trouwens een facebook account heeft: like de pagina AmsterdamSingapore van Carchallenge. Dan krijg je dagelijks een verslag maar vooral de professionele foto’s van Luuk van Kaathoven te zien die in de gele mini mee rijd. Echt leuk om te zien. Het is erg leuk om te lezen aan de reacties hoeveel mensen via via onze site lezen. Bedankt voor al jullie reacties, dat maakt het voor ons nog leuker om te doen!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply