Van Novosibirsk naar Aktash

We vertrekken al om half 8 want het ontbijt slaan we maar over in dit hotel. Crackers met kaas klinken toch aantrekkelijker. Het lijkt het makkie, gewoon de M52 volgen. Dus ik begin al meteen met de koffie en zo. Dan blijkt na een half uur dat we gewoon volkomen de verkeerde kant op gaan ( wel volgens de navi goed ) Later blijkt dat dit bij 5 auto’s het geval was. Typisch te veel vertrouwd op de navi na een tijdje. Je moet natuurlijk wel zelf ook blijven opletten. Nou ja weer terug en om kwart voor 9 vertrekken we dan toch uit Biysk. Na een uur zien we de eerste bergen al en ook de eerste sneeuw. We gaan dan tot 1700 meter en het is hier werkelijk prachtig. Wat een verademing na zoveel dagen druk asfalt, berkenbomen en geel kort gras. Het is best wel glad maar de toy doet het prima en wij rijden niet te hard. Dan breekt het zonnetje een beetje door en is het echt mooi. Eindelijk veel foto’s gemaakt. Prachtige tocht tot Aktash waar we om 4 uur aan komen. Iedereen heeft een geweldige dag gehad en is super enthousiast. Dit ‘hotel’ heeft meer iets weg van een jeugdherberg. Er zijn een aantal kamers boven voor 2 personen, sommige zelfs met eigen badkamer en verder slaapzalen met 6 of 8 bedden. Wij waren als 5e ter plaatste en kregen een kamer zonder sanitair maar wel voor ons samen. We waren al gewaarschuwd dat dit behelpen zou zijn maar het valt ons reuze mee. We zijn tenslotte wel wat gewend na Afrika. Er is erwtensoep voor iedereen en er zijn flessen wijn en bier en iedereen heeft het toch prima naar z’n zin hier. Inmiddels zijn ook Joe en Martin aangekomen. Bleek toch niet de turbo maar een verstopt luchtfilter en 2 kapotte accu’s te zijn. Blijft een beetje een vraagteken, maar ze rijden weer en dat is het belangrijkste! We gaan wel bijtijds naar bed want morgen 7 uur vertrekken omdat we voor 12 uur over de grens willen zijn. Tussen 12 en 2 is de grens dicht en het is nog 3-4 uur rijden na de grens.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

 

Leave a Reply