Van Ufa naar Chelyabinsk 430 km

De kwaliteit van de hotels maar vooral van het eten gaat nu echt achteruit. Vandaag weer 2 uur de klok vooruit gegaan dus nu 5 uur tijdsverschil met thuis. Vannacht is het ook best koud geweest maar gelukkig heeft Patrick de stand kachel aangezet dus dat is lekker vertrekken vanochtend. Zover werkt ie goed ( webasto-roosendaal.nl ) Vandaag gaan we de Oeral over is het plan. Het is weer ontzettend druk op de weg. Heel veel vrachtverkeer. We hadden dit zo ver in Rusland eigenlijk niet echt verwacht, maar aan de andere kant is dit wel de enige west-oost verbinding. Tot 10 uur rijden we weer in het donker en het is zelfs -14 om een uur of 10. Kijk, dit gaat er op lijken. Inmiddels ligt er ook sneeuw dus het plaatje klopt wat meer met wat we verwacht hadden. We zijn blij met de 2740 nummers op de IPod want radiozenders zijn hier nauwelijks. Jammer genoeg heeft onze Waeco koffiezetter het al begeven, dus nu hebben we wel 300 Senseo pads in de auto maar geen koffiezetter meer ☹ Maar…nog wel een waterkoker en wat Nescafé en dat smaakt ook al snel beter dan de lokale koffie. De traditie van tosti’s bakken houden we er ook van vandaag weer in, smaakt prima. Vandaag vinden we het hotel wel weer in 1 keer en het ziet er super goed uit dit Vidgof hotel. We zijn nu ook officieel in Azië met de toy dus dit is z’n 3e continent. Zeker na dat geploeter van gisteravond zijn we weer zo blij met onze toy en hebben er weer alle vertrouwen in dat hij deze tocht weer gaat halen. Goed werk zo ver mannen van Leo’s autoservice ( www.leosautoservice.nl ) Lekker weer even wandelen nu het nog licht is. De lucht is hier in ieder geval een stuk frisser als gisteren in Ufa.

Leave a Reply