Van Chelyabinsk naar Tyumen 460 km

We vertrekken weer uit dit onverwacht goede hotel om half 9. Blijft wennen dat het pas rond 10 uur licht is. Vandaag 460 km te gaan. Nog steeds geen sneeuw en nog steeds niet echt koud. Koffiezetter meegenomen naar de kamer en ge-reset en die doet het weer! Wat een geluk. Inmiddels vinden ook Joe en Robert onze koffie toch ook wel erg lekker. Waar we tijdens onze Afrikareis vaak hebben gezegd hoe onvoorstelbaar groot en uitgestrekt deze landen zijn, is Rusland helemaal bizar. Wat een eindeloos, groot, uitgestrekt land is dit. Behalve gisteren dat stukje door de Oeral ( max 600 meter ) is tot nu toe alles vlak en wordt het inmiddels ook steeds leger. Geen wonder ook, want wat heb je hier te zoeken? Nu de bebouwing minder wordt verdwijnt ook die indringde geur van houtskool een beetje. Ook zo’n typische geur die we ook in donker Afrika hadden. Langs de weg zie je wat van die stalletjes waar ze wat spulletjes verkopen maar verder is het vooral leeg. De weg wordt af en toe ook wat slechter nu. We zijn bijna blij, want we zijn niet voor niks met de toy toch? Iedereen in de groep heeft zoiets van, wanneer komt er sneeuw en wanner begint de uitdaging. We zullen volgende week in Mongolie nog wel gestraft worden… Robert wordt nog een keer aangehouden en moet deze keer wel betalen voor in te halen en te hard rijden; 1000 roebel dus dat valt nog mee. Tegenliggers waarschuwen wel steeds als er politie staat, maar deze hadden we even gemist. Nu in Tjumen in zo’n typisch voormalig sovjet hotel. De kamers zijn zo klein en alles zo oud.Er is niet veel op deze kamers maar wel overal op de kamers oordopjes. Zouden de wanden misschien een beetje dun zijn hier?? Dit voelt de eerste keer als echt Rusland zoals we het ons hadden voorgesteld. De appartementen die we zien als we dit stadje binnen rijden zien er ook echt zo slecht uit! Wat een oude zooi zeg. We maken nog een wandeling op zoek naar het centrum maar er is echt niks. Nou ja, in ieder geval een frisse neus. En nu naar het diner, de verwachtingen zijn hooggespannen 😉

Leave a Reply