Van Kazan naar Ufa 530 km

Vandaag 530 km naar Ufa. We verlaten Kazan om half 9 en weer langs de prima asfaltweg. Overal zijn hier aan de weg bezig en over een paar jaar ligt er hier van Moskou tot Novosibirsk een 4 baans en is er totaal geen uitdaging meer aan. Het weer is ook echt super, blauwe lucht, net onder nul. Het nodigt uit om hard te rijden maar er wordt veel gecontroleerd onderweg en ook wij worden aangehouden. Maar de agent spreekt alleen Russisch en hij heeft niet veel zin dus mogen we door. Sommigen hebben minder geluk en moeten flink betalen. We volgen nog steeds de Wolga en die is op sommige plaatsten heel breed, echt mooi. Hier end aar zijn ze aan het ijsvissen. We komen rond 5 uur aan bij Ufa en er hangt hier een smog, zo hebben we het nog nooit gezien, zelfs niet in China. Vieze stinkstad, bizar. Onze navigatie geeft een route naar het hotel helemaal om de stad heen. Nou prima denken wij. Beetje de drukte ontlopen. We moeten rechtsaf naar een onverhard pad maar ook dat vinden we prima. We zijn dan wel alleen want Joe en Robert hadden nog iets nodig in de stad. 20 kilometer onverhard moet kunnen. Dan wordt het wel snel donker en de weg steeds slechter. Modderpaden die kapot zijn gereden, daarna regen erop en daarna bevroren. Is allemaal nog niet zo erg maar na 20 km staan we voor een hek wat op slot is en zijn we echt een beetje in de problemen. We zakken een paar keer door het ijs en Patrick kan maar nauwelijks doorrijden. Gelukkig kunnen we op de navi zien hoe we heen zijn gereden dus proberen we ook weer terug. Dat valt nog vies tegen. Na 1,5 uur staan we eindelijk weer op de weg waar we vandaan zijn gekomen en beginnen we opnieuw. Blijkt dat ik een verkeerd coördinaat heb ingegeven….. 1 cijfer verschil, maar toch. Uiteindelijk na veel zoeken en zuchten zijn we om kwart voor 8 in het hotel. Nou, de challenge is begonnen hoor!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply