Van Pskov naar Rusland 750 km

Het wordt vandaag de langste etappe van de hele reis, 750 km. Er zijn 2 mogelijkheden; noord over de M10 die redelijk goed schijnt te zijn of zuid over de M20. JanWillem heeft deze weg in 2007 gereden en toen zat deze weg nog vol met gaten. Maar…misschien ligt er inmiddels nieuw asfalt overheen. Niemand neemt het risico, we gaan allemaal noord. Veel te veel kilometers vandaag om risico’s te nemen. We vertrekken met Joe en Robert en met Onno en Ingrid om 8 uur. Het is dan nog pikkedonker en dat duurt maar liefst tot 10 uur. En zelfs dan wordt het nog niet echt helemaal licht. Het miezert af en toe een beetje en je zou hier triest worden van alles. Donker, koud, miezer regen, in elkaar gezakte houten huisjes die na dat ze door een doe het zelver zonder fundering in elkaar zijn gezet, nooit meer een kwast verf hebben gezien. Wat een troosteloos gebeuren hier zeg. De weg is best goed, wel maar 2 banen natuurlijk maar verderop af en toe 3 banen. Het is vandaag gewoon een kwestie van verstand op nul en doortuffen. Rond half 6 komen we in de buurt van Moskou en dan denk je dat je er bijna bent. Ja dat is zo, maar voor dat je door het verkeer van Moskou bent en midden in de stad bent, waar ons hotel staat, ben je gewoon 2,5 uur verder. En zo zijn we klokslag 8 uur in het hotel, waar iedereen vlak achter elkaar binnen druppelt. Mooi hotel en het koude biertje smaakt geweldig! De groep gaat binnen 10 minuten naar het afgesproken restaurant maar daar hebben wij geen zin in. We gaan met Joe en Robert naar Chicago Prima steakhouse.. Geweldig lekker gegeten ( ja ook super vis hier ) en om half 1 het bed in. We zijn allemaal kapot.

Leave a Reply