Dagboek 3 en 4 september van Brasschaat via Frankfurt naar Pettenbach

We vertrekken pas rond half 12. Er moet dan altijd vlak voor vertrek nog van alles; de motor achterop, watertank vullen, koelkast vullen enz. Mijn vader en moeder zijn van de oppas dus zij zwaaien ons uit. Wel een stuk relaxter vetrekken als vorige keer hoor, toen was alles nog zo nieuw! Nou ja, richting Duitsland in ieder geval vandaag. We zijn om half 5 vlak voor Frankfurt en ik besluit toch contact te zoeken met Wolfram en Martina, mensen die ik heb ontmoet de laatste keer op mijn duikreis in de Malediven. Ze zijn er en vinden het heel leuk om vanavond iets af te spreken en ook Patrick te leren kennen. Camping uitgezocht net buiten de stad en natuurlijk gaat het weer mis. Toegang vrij smal, ik ga lopend vooruit. Alle hekken dicht en de intercom meldt dat er iemand komt. Na 10 minuten nog niks en ik denk dat het ook eigenlijk niet zou passen. Schandalig eigenlijk dat er niet eens iemand komt maar ja. We belanden uiteindelijk na wat zoekwerk bij een best western hotel waar ze een fatsoenlijke parkeerplaats hebben. We moeten natuurlijk een kamer boeken om hier te mogen staan maar het hotel ziet er niet echt geweldig uit. En we slapen toch veel liever in de auto. Martina komt ons halen en we hebben een super gezellige avond in hartje Frankfurt. Leuk om weer bij te kletsen! We slapen een prima nachtje en vertrekken daar weer rond half 10. Dubrovnik in de navigatie om voorlopig de goede richting op te gaan. We wisselen regelmatig af en zo is dit toch wel saaie stuk prima te doen. Bij de grens moeten we een vignet kopen maar er hangt al zo’n kastje in de vrachtwagen. Opladen, naam veranderen, 115 euro afrekenen en we mogen een enkele reis door Austria. Dat doet lekker op hier. Wel erg mooi hier zo langs de Donau. Ik dacht wat jeugdsentiment op te halen door langs Spiital ad Drau te rijden, maar dit blijkt helemaal niet de route te zijn. We gaan via Passau Oostenrijk binnen en dan richting Graz. We bellen nu maar voor de zekerheid naar een camping die ons geschikt lijkt en volgens deze vriendelijke dame zijn we van harte welkom. Het gaat ook prima. Mooie camping, heel veel ruimte een nog echte Oostenrijkse gastvrijheid. Een lekker biertje buiten bij de stube en een kase und speckplatte later zijn we weer helemaal blij. Lekker weer op pad!

Leave a Reply