Dagboek 5 september van Pettenbach  naar Ptuj

We worden nog helemaal in de watten gelegd door onze vriendelijke kok op almtal camp met een heerlijk Oostenrijks ontbijt. Soms ben je bijna vergeten hoe ontzettend aardig de mensen hier zijn. Het is dan al half 11 als we koers zetten richting Slovenië. Prachtig weer, mooie omgeving en de truck bromt tevreden. Eindelijk staat de teller boven de 20.000 km  en begint de motor een beetje in te lopen.  De nieuwe douchewand en spiegelkastjes die Patrick heeft vervangen door Lexaan werken ook super goed. We rijden rond de middag Slovenie in en we hebben eigenlijk niet zo’n zin om ver te sturen vandaag. We vinden een camping/ welness resort in Ptuj en dat lijkt ons wel wat. We komen het dorp binnen en worden dan omgeleid omdat rechtdoor niet is toegestaan boven 7,5 ton. Nou, vanaf dat moment ging het mis. De navigatie stuurt ons van het kastje naar de muur. De weggetjes worden steeds smaller, slechter en zelfs zandweggetjes. Op zich niet erg maar op een bepaald moment stopt de navi met aanwijzingen geven omdat het hier verboden is voor vrachtwagens en gewichtsbeperking en weet ik veel wat nog meer. We zijn echt een beetje in paniek als we al een uur rondom dat dorp cirkelen en er maar niet uit komen. We staan dan zelfs voor een brug tot max 5 ton en moeten dan wel in z’n achteruit. Keren op het weiland dan maar. Gelukkig is het hier ook erg droog dus dat gaat goed. Dan zien we een andere vrachtwagen rijden over een stuk weg waar we volgens de navi niet in mogen. Nou dat dan we dan toch maar wel en dan komen we gelukkig weer op het zandpad terecht waar we vandaan zijn gekomen. Zo balen want de camping ligt maar 4 km hier vandaan. We zien dan toch vrachtwagens van de doorgaande weg komen en wat blijkt? Die 7,5 ton is bestemmingsverkeer uitgezonderd. Maar ja, dat kunnen wij niet lezen hier 😉 Wij er dan toch maar heen en na 500 meter staan al borden naar de camping en zijn we er binnen 5 minuten. Pff als we dat geweten hadden… De camping ziet er super uit en we gaan vragen of er plaats is in de welness. Yesss, lekker een massage en in de spa, heerlijk!

Leave a Reply