Dagboek 2 augustus van Vilnius naar Warschau

We staan al heel vroeg op want we denken dat we vandaag 770 km moeten rijden. We willen naar Warschau vandaag. We zitten dus al om half 8 achter het stuur ( Vilnius tijd, bij ons half 7 ) Na een uur zien we borden dat het ‘maar’560 km vandaag is. Dat valt lekker mee. Nou, de weg daarentegen niet. Tot nu grens gaat het nog prima maar vanaf Polen is de weg veel slechter. Bijna alles 2 baans en heel veel sporen. En niks geen vluchtstrook er naast. Wij hebben daar met onze auto extra veel last van met die wielen. Toevallig zit ik weer achter het stuur als er ook nergens een mogelijkheid is om te stoppen, geen parkkeerplaats, veel te klein tankstation, echt nergens. En druk op dit stuk met vrachtverkeer.. Ongelofelijk dat dit stuk Polen nog geen snelweg heeft terwijl ze al het langst van deze landen in ‘Europa’ zitten. Ik heb het om het netjes te zeggen erg slecht naar m’n zin achter het stuur als ik ook nog door andere vrachtwagens ingehaald wordt en gedwongen wordt aan de kant te gaan. Ze halen nl gewoon in wanneer ze zin hebben en niet wanneer het kan. Na 2,5 uur kan ik eindelijk stoppen op een parkeerplaats en ben ik blij dat ik geen schade heb gereden. Vandaag rij ik niet meer! Later worden sommige stukken wel 4 baans maar we doen er toch tot half 6 over om in Warschau te komen. We hebben WOK camping gekozen. Er is niet veel keus hier en dit ziet er het beste uit, 20 km buiten de stad. Het laatste stuk mogen we eigenlijk niet in ( tot 10 ton ) maar doen we toch. Helaas, ze vinden ons te groot en te zwaar voor hun camping. Dan toch maar naar Majawa 123 camping, midden in de stad. Arme Patrick, op vrijdagmiddag om 4 uur Warschau in. Ook weer overal gewichtsbeperkingen. Weer het laatste stuk over verboden weg maar dan zijn we er toch. Ik vraag met m’n allerliefste gezicht of ze ons niet weg willen sturen. We hoeven niet op de camping, vooraan op de parkeerplaats zou al prima zijn. Baas bellen en gelukkig vindt hij het goed. Zijn wij blij zeg!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply