Dagboek 11 oktober van Luxor naar Hurghada 300 km

We staan om 6 uur op want we willen bijtijds in Hurghada zijn. Eerst twijfelen we nog om te gaan maar dan blijkt dat de beste weg naar Cairo toch langs Hurghada komt. Het eerste uur rijden we nog door dorpjes langs de Nijl en alles staat er mooi groen bij. Het straatbeeld is wel behoorlijk anders; hutjes zijn huizen geworden, de meeste ezels zijn ingeruild voor een oude Peugeot en de mensen op straat zijn ook goed gekleed. Het voelt hier helemaal niet meer als ‘ Afrika ‘ . Zo komen we om half 12 al op de bestemming aan en het hotel wat we gezien hebben op tripadvisor staat niet in de navi. We komen in het drukke gedeelte van Hurghada terecht en dit is nou precies waar we niet willen zijn. Niet te geloven wat een berg met grote hotels hier! Uiteindelijk vinden we ons hotel op een afgelegen stuk zo’n 30 km ten zuiden van Hurghada. Het Oberoi Sahl Hasheesh hotel. Is pas een paar jaar open en het ligt hier super mooi. We krijgen een prachtige kamer gelijk aan het strand. Het is de laatste paar dagen wel een luxe reis door Afrika zeg. Van het ene naar het andere mooie hotel. Maar ja, zolang de gelegenheid er is, nemen we het er maar van! Ook hier is het weer niet druk, maar daardoor wel lekker op het strand. Rondje snorkelen en zwemmen en dat allemaal nog geen 24 uur na Luxor. De afwisseling is wel heel erg leuk. Doordat we in korte tijd zoveel zien en meemaken hebben we vaak geen idee meer van tijd. . Zo is het bijna niet voor te stellen dat we pas een week geleden uit Khartoum vertrokken en daar langs de weg hebben geslapen. Morgen gaan we de wekker weer op 6 uur zetten, dan nog 450 km naar Cairo. Erg benieuwd naar de piramides.

Leave a Reply