Dagboek 10 april van Nairobi naar Masai Mara

We gaan niet al te vroeg op pad, want we moeten Nairobi door zien te komen en dat kan dramatisch zijn in de spits. Dus 10 uur pas weg van dit lekkere plekje. Nou, ook na 10 uur is het nog steeds een chaos in de stad en we doen er 2 uur over om jungle junction te vinden. Dit is de plaats waar we de auto willen stallen straks, maar we willen even kijken hoe het er uit ziet en zo voor we de Mara in gaan. Zonder navi heel lastig te vinden maar we komen er en het ziet er perfect uit. Er staan heel veel auto’s voor korte of langere tijd geparkeerd van allerlei Europeanen die een soortgelijke reis maken als wat wij doen. We zien zelfs de auto van een Spaans stel die we in Zambia al zijn tegen gekomen! We spreken af voor vrijdag en gaan dan richting Mara.Net buiten Nairobi heb je een prachtig zicht over Rift Valley en hier rijden we nog even verkeerd. Maar dat levert vaak weer wel leuke plaatjes op. Het eerste stuk weg is nieuw naar Narok en is super om te rijden, maar de laatste 70 kilometer is vreselijk. Dit doet denken aan de weg naar Mana Pools in Zimbabwe. De Toy trilt voor ons gevoel weer helemaal uit elkaar en het lijkt zelfs nog erger als je langzamer rijdt. En een stofwolken! Het is prachtig helder en warm vandaag tot 42 graden rond 4 uur. We vinden een camping vlak voor de ingang van het park en worden heel vriendelijk begroet. Mooi plekje in de schaduw van de bomen en we gaan eindelijk weer eens kamperen en zelf koken. Ook weer erg leuk. Later op de avond maken de Masai een kampvuurtje en we genieten van een echte wolkenloze “african sky “

Leave a Reply