Dagboek 9 april van Moshi naar Nairobi

Maar goed dat we gisteren foto’s hebben gemaakt van die berg, want vandaag is hij verstopt achter een dik pak wolken. Ook bij het ontbijt kan er geen lachje vanaf en bij het uitchecken moeten we opeens weer 5% meer betalen vanwege gebruik van de creditcard. Gisteravond hadden ze ook al het tarief verhoogd van 130 naar 160 dollar. Echt niet aan te raden dit hotel. We maken lekker onze eigen koffie en gaan richting Arusha. Een druk stadje wat leeft van de safarigangers. We gaan dan richting de grens met Kenia en het landschap verandert hier opeens. Het is hier vlak grasland, geen struikje te zien. Wel zie je in de verte het zo herkenbare massai mara landschap liggen. Echt bushland. Hier is ooit de liefde voor Afrika begonnen. Hier hebben we al veel mooie safari’s gemaakt en we besluiten ook hier weer naar toe te gaan. Grens gaat weer soepel. Ideaal met het carnet. De weg is ook super goed en lekker rustig. Gelijk al zie je ander gedrag in het verkeer en dat rijdt een stuk prettiger. Vooraf had ik me erg verheugd op Tanzania, maar het is zover ons minst aantrekkelijke land geweest. Een super leuk land om op safari te gaan als je invliegt, maar met de auto en wat de mensen betreft wat minder. Vandaag is het prachtig weer, onze eerste droge dag deze reis! Als we in de buurt van Nairobi komen wordt het lekker chaotisch druk op de weg. Op een 2 baansweg worden ook de vluchtstroken aan 2 kanten gebruikt om in te halen, dus je moet hier heel goed opletten. Er wordt hier ontzettend veel gebouwd en er staan veel nieuwe kleine dorpjes. Ziet er allemaal heel georganiseerd uit. We weten niet helemaal zeker wat we willen, we hebben nog geen gids van Kenia, dus camping of hotel zoeken is niet zo gemakkelijk en het centrum van Nairobi gaan we liever niet in. Dan komen we per toeval op de Mombassa road langs een splinternieuw hotel wat er heel mooi uit ziet. Het is het Ole Sereni hotel. Wij naar binnen. Blijkt het aan het national park van Nairobi te liggen, wat een uitzicht en wat een prachtig hotel. Super vriendelijk weer hier, zo kennen we het weer van Afrika!

Leave a Reply