vervolg 7 april

On the road again!!! Om 10 uur staan we zoals afgesproken bij YMK garage en daar doen ze net de laatste dingen aan de auto en gaan ze een proefritje maken. We kunnen het bijna niet geloven maar hij is echt weer rijklaar. Nog nooit zo snel en dan ook nog tijdens een feestweekend aan onderdelen kunnen komen. We gooien wel onze planning om, ook om weer even vertrouwen te krijgen dat de auto in orde is. We gaan niet naar de Ngoro krater waar we eigenlijk voor vannacht een waanzinnig mooie lodge hebben geboekt. Dit had ik een paar weken geleden al gedaan omdat dit plekje hoog op de verlanglijst stond, maar zo blijkt maar weer; niks plannen vooraf, dat gaat fout! In plaats daar van nemen we de Tanzam Highway, die vanaf Iringa wel echt goed is. Dit is de weg naar Dar es Salaam en ons plan is om tot Morogoro te komen vandaag. We hebben een adres gekregen van de eigenaar van YMK. Zo veel moeite als wat deze mensen voor ons hebben gedaan, onvoorstelbaar. Het wordt weer niet kamperen vandaag want we hebben weer de ene bui na de andere. De temperatuur is wel goed, zo’n 25 graden. Veel vrachtverkeer en vooral bussen onderweg. Ze maken er hier een wedstrijd van wie de leukste tekst en foto’s achter op de bus heeft ; “ I love Jesus “ , “ in God I trust “, “ the special one “ foto’s van Ghadaffi, “ I love Man United “ enzovoort. Maar wat een stel idioten zie je rijden.. Niemand trekt zich iets aan van dubbel doorgetrokken streep of bochten waar je niks kunt zien. Als je wil inhalen doe je dat gewoon. Nou…vandaag doen wij het rustig aan, dus we doen 5 uur over de 300 kilometer en het gaat weer super met de Toy. Het uitzicht vanaf deze weg is prachtig, wat een natuurschoon. Tegen 5 uur komen we in Morongoro aan en het is even zoeken naar het Nashera hotel, maar we vinden het uiteindelijk. Nou, helemaal super hier. Prachtig hotel met super kamers en we zitten nu heerlijk op het overdekt terras wat te drinken( maar goed ook, want er hangt weer een bui! ) en er begint een bandje heerlijke Afrikaanse muziek te spelen. Het was even wat minder de laatste 2 dagen, maar nu is het weer helemaal leuk. En ja….zo hebben we wel wat te schrijven!

Leave a Reply