Dagboek 8 april van Morogoro naar Moshi

Wat een luxe; een douche waar een serieuze straal warm water uit komt en wat ook nog warm blijft! Top plek hier. We vertrekken pas om 10 uur na een lekker ontbijtje. Even voltanken en weer op pad. Er wordt hier van alles te koop aangeboden in dit dorp. Veel kleding, groente, fruit en meubilair. We rijden eerst nog 80 kilometer richting Dar en dan slaan we af naar het noorden bij Chalinze. Het is slecht weer, heel veel zware buien en nog steeds veel idioten op de weg. Ik zou niemand aanraden om met een bus mee te gaan in Tanzania. Het is een echte zelfmoordpoging. Zelfs als Patrick 110 rijdt wordt hij nog ingehaald door een bus. De weg wordt na de splitsing bij Begera een stuk slechter, dus we schieten niet heel hard op. Wat een oneindig uitgestrekt land ligt hier met eigenlijk niks, alleen begroeiing. Niet gek natuurlijk in een land wat 945.000 vierkante kilometer groot is en maar 40.000.000 inwoners heeft. Deze route heeft verder niet heel veel te bieden, behalve het Mkomazi game reserve. Daar willen we eigenlijk stoppen voor de nacht maar het regent er zo hard dat we besluiten door te rijden naar Moshi. Het laatste stuk klaart het een beetje op en we kunnen de eerste foto’s maken van de Kilimanjaro. Heel mooi. Hier waren we ook allebei niet eerder. We zien in de gids dat er een protea hotel is hier en daar gaan we naar op zoek. Ziet er oud uit, maar het is inmiddels donker dus we vinden het best. Heel onaardig zijn ze hier in ieder geval. Het eten is dan weer wel heel erg goed.

Leave a Reply