Dagboek 6 april

Om 5 uur al weer wakker van geschreeuw vanuit de moskee. Moeilijk te beschrijven hoe deze kamer er weer uit ziet, maar het is weer heel bijzonder. We regelen een mannetje voor de dag die ons overal naar toe kan rijden, want we hebben nogal wat op het programma vandaag. Eerst gaan we naar de garage en daar hangt de Toy al op een brug. De baas en zijn vrouw komen gelijk met ons aan. Hele vriendelijke mensen. De onderdelen zijn besteld in Dar es Salaam en worden eind van de dag verwacht. Vandaag gaan ze vast wel de bumper er af halen en zoveel mogelijk proberen recht te maken. Dan naar het politiebureau waar Patrick m toch wel voor knijpt. Je bent wel in Afrika en je weet toch maar niet hoe ze reageren. Gelukkig treffen we dezelfde agent die gisteren ter plaatse was en die ons in het gelijk stelde. We krijgen een rapport mee en een schets met stempels en alles dus dat zou voldoende moeten zijn. Werkelijk heel vriendelijk en correct worden we hier behandeld! Dan naar de pinautomaat die zowaar 1000 euro uitbetaald want de garage accepteert alleen contant geld en we willen liever niet al onze dollars hier achterlaten. We hebben een adres gekregen van de eigenaar van de garage en daar gaan we eerst iets eten. De spanning valt nu toch pas van ons af. Het eten is prima en Patrick bekijkt hier ook een kamer. Dit is acceptabel dus dat doen we dan maar. Dan komt de eigenaar naar ons toe en vertelt dat hij nog een hotel heeft. Veel mooier zegt hij, kom maar mee, dan laat ik het zien. 10 minuten buiten Iringa is het, prachtig gebouw, maar pas in juni klaar! Patrick staat op z’n gemak het pand te bekijken en ziet dat de dakconstructie niet helemaal je van het is. De helft van de dakpannen ligt er nog maar op en het zakt nu al helemaal door. Hij meldt het aan de eigenaar en opeens is er paniek. Dat soort dingen zien ze hier zelf niet. Was wel grappig, we hebben vandaag toch niks anders te doen. Hij zet ons op de terugweg af bij een internetacafe ( eindelijk internet! ) en daarna gaan we kijken bij de auto. Bumper al recht, de boel uitgedeukt, alles perfect. Maar nog geen draagarm voor het wiel…Waarschijnlijk vanavond laat wordt ons verteld en dan zetten ze het er morgenvroeg op.

Leave a Reply