vervolg dagboek 22 augustus

Er staan weer veel verschillende reizigers op onze camping. Zo is er een grote rode vrachtwagen met 21 kleine raampjes. Dit blijken allemaal ‘kamers’ te zijn van 70x70x200 te zijn. Ze rijden met Duits kenteken en heet das rollende hotel. We zien de mensen rond lopen en vragen ons af hoe sommige in dit kamertje passen…..Blijkbaar niet heel erg goed want ’s nachts horen we behoorlijk wat mensen buiten zitten. Niet echt de ideale manier om Afrika te ontdekken lijkt mij. Dan staat er naast ons nog een stel uit Australie die inmiddels 3 maanden aan het rondtrekken zijn in Afrika met een rugzak. Ze verplaatsen zich met minibusjes en zo en hebben een super klein tentje. Zelfs de luchtbedden staan ze zelf op te blazen, pompje zou te veel ruimte innemen. Jeetje, wat reizen wij dan luxe!! Aan de ander kant staan onze Zwitserse vrienden nog maar eens aan hun gele wagen te sleutelen. Wij vertrekken dan rond een uur of 2 richting Chipata en gaan op zoek naar Mamarula camping. Dit hebben we weer van de Zwitsers gehoord. Prima plaats, lekker rustig plekje voor ons achter op de camping. We hebben geen zin meer om te koken dus willen in het restaurant eten. Kok neemt de order op: Patrick vraagt of z’n curry die op de kaart staat een beetje pikant is. Nee zegt hij, gewoon normaal. Kan die dan pikant gemaakt worden? Nee, dat kan niet is het antwoord. Nou ja, doe dan toch maar zegt Patrick. Is uitverkocht zegt hij!! Dan vraagt hij om kip. Is het filet? Ja het is filet. Doe dat dan maar. Nee, is er ook niet meer. Nou ja? Zo duurt het dus al een half uur voor we besteld hebben. Na nog een half uur valt de stroom uit en na anderhalf uur komt dan eindelijk het eten. Nog niet lekker ook! Morgen koken we weer lekker zelf. We slapen wel lekker , zo stil op de camping.

Leave a Reply