Dagboek 23 augustus naar Malawi

Vandaag gaan we Zambia verlaten. Een beetje met gemengde gevoelens. Aan de ene kant zijn we heel benieuwd naar Malawi, voor ons allebei weer een nieuw land. Aan de andere kant jammer dat Zambia al weer voorbij is. Wat een prachtig land, zo veel dieren, zulke vriendelijke mensen. We hopen hier zeker nog eens terug te komen. Het is nog 150 kilometer naar de grens en dit stelt echt niks voor. Uitstempelen op het carnet en meteen weer Malawi in. In 20 minuten staan we aan de ander kant! En we hoeven nergens voor te betalen. Geen wegenbelasting, geen visum, geen extra verzekering. En dat in zo’n arm land. Volgens mij zou er geen toerist van wakker liggen als er hier wat betaald zou moeten worden. Zouden ze hier prima kunnen gebruiken. We gaan richting Lilongwe en willen eerst bij Sander langs gaan waar we straks de auto parkeren. Het is snel gevonden en we gaan met Sander mee naar huis voor de lunch. Heel vriendelijk allemaal en de auto komt straks bij zijn bedrijf te staan. Dit is ook tevens het Nederlands consulaat. Voelt goed. We krijgen nog wat tips mee van Sander en gaan richting Lake Malawi. De camping die we zoeken is prachtig,Livingstone beach hotel/camping. De auto staat op het strand aan het meer. Het lijkt meer op de zee zo. Er komt nog 1 andere auto de camping op en die zijn we ook al eerder tegen gekomen in lower zambezi. Hoe is het mogelijk dat je elkaar dan een dag of 6 later weer tegen komt. Het is een Zuid Afrikaan die als gids op pad is met een stuk of 10 Duitsers/ Oosten rijkers. En zo blijkt maar weer dat er zoveel mensen rondtrekken hier.We koken ons eigen potje en hebben het weer prima naar ons zin bij het kampvuurtje.

Leave a Reply