Dagboek 28 maart

Het is heerlijk koel en heel stil op onze camping. We slapen zelfs tot 8 uur! Maken zelf ontbijt en doen alles op het gemakje. Vandaag maar 250 kilometer te gaan tot Maun. We vertrekken rond 10 uur van Thakadu camp. Onderweg komen we zo ontzettend veel vee tegen wat graast in de berm, niet normaal. Veel kinderen erbij om de dieren bij elkaar te houden en ze zwaaien allemaal heel vriendelijk naar ons. We komen weinig verkeer tegen en rijden daardoor wat harder als wat is toegestaan.Valt ook niet mee om veel verkeer tegen te komen in een land waar maar 2 mijloen mensen wonen. Ja hoor en daar staan ze weer, 40 euro boete voor 12 kilometer te hard. Best stevig geprijsd hier. Onderweg wat kleine dorpjes, niet meer dan een paar hutjes bij elkaar. Rond de middag komen we in Maun aan. Ziet er allemaal goed uit, druk, veel winkels, van alles te koop. De mensen zijn hier ook al veel kleurrijker gekleed als bv in Namibie. Er leuk om te zien dat het hier al wat meer “Afrika” wordt. We doen wat inkopen, kaarten van Moremi en Chobe en gaan op zoek naar iets van een toeristenburo om te horen of de zandpaden naar de Okavango Delta goed te rijden zijn na de zware regens. In het stadje staat ook de ‘concurrentie” geparkeerd! Kijk maar naar de naam op de auto…

We rijden eerst langs de luchthaven om op zoek te gaan naar Bonarrivee, waar we de groeten gaan overbrengen van Mart en Marjon aan Klaas en Henk. Cafe gevonden, Klaas en Henk niet aanwezig, dus bericht achtergelaten.
Daarnaast zit travelwild, een organisatie die van alles hier voor je regelt. Wij dachten nog echt in laagseizoen hier te zijn, maar volgens Katia van travelwild is het al behoorlijk druk. We willen toch graag naar het binnenste gedeelte van de Delta en daar zijn helaas geen wegen naar toe. We besluiten om 2 dagen met een klein vliegtuigje daar naar toe te gaan en de auto hier in Maun achter te laten. Katia vindt een hele leuke lodge Little Kwara Camp die gelukkig nog een kamer vrij hebben en een plaats morgen ochtend in het kleine vliegtuig. Dat wordt weer pillen nemen, want een jaar of 5 geleden ben ik met mijn vader vanaf dit vliegveld vertrokken de Delta in en nog nooit zo luchtziek geweest. Dat overkomt me niet meer! We hadden al begrepen dat Audicamp hier net buiten Maun een leuke camping zou zijn voor de komende nacht. Tevens kunnen we daar dan ook de beloofde groeten gaan overbrengen. ( We doen ons best Jaap en Wilma ! ) Dit is allemaal dicht bij elkaar en de camping heeft leuke plekjes, prima voor een nacht. Mooie douches die buiten zijn, erg leuk gemaakt. Waarschijnlijk de komende 2 dagen dus geen bericht van ons. Ik denk tenminste niet dat er daar internet is. Maar…..hopelijk als we terug komen wel veel mooie foto’s!!

Leave a Reply