Dagboek 27 maart

We slapen prima de eerste nacht in ons daktentje. Het is lekker afgekoeld vannacht en tegen de ochtend is het lekker om onder de slaapzak te kruipen. Scheelt toch veel hoor als het niet zo warm is. Lekker douche genomen( maar weinig hotels zijn hebben zo’n lekker straal water uit de kraan komen) en op t gemakje koffie gemaakt en de laatste spulletjes een nieuwe plekje gegeven. Het zonnetje komt al door en zo kunnen de handdoeken al lekker drogen op de reservebanden. We vertrekken rond 10 uur. Nog even langs de bakker voor verse broodjes en richting Gobabis. Net wat nieuwe muziek op de Ipod gezet thuis en met Adele uit de speakers hebben we het al snel weer naar ons zin! We hebben besloten direct naar Botswana te gaan en de grens is ongeveer 300 kilometer.We tanken nog een keer vol vlak voor de grens om onze laatste Nam dollars op te maken en zien bij het tankstation veel mooie kleurig aangeklede vrouwen. Ook bij deze grens gaat het weer net zo soepel als de grens van Zuid Afrika en Namibie. Binnen een half uurtje staan we aan de andere kant. Wel zijn zo hier, zoals bij elke grensovergang weer heel onaardig. Maar goed, wel vlot . Wat wel merkwaardig is; er staat bij het loket van de douane wel een mandje met condooms, maar het formulier wat je in moet vullen om binnen te komen staat veel verder weg gestopt .Botswana heeft het op 1 na hoogste aantal HIV besmettingen van heel Afrika en dat willen ze gelukkig proberen te beperken.
We krijgen hier een permit om een jaar in Botswana rond te rijden en dat kost ongeveer 35 euro. Voor ons geldt dit natuurlijk niet, omdat we al veel eerder het land uit moeten zijn vanwege het carnet. We zien weer een inmens groot bushlandschap aan ons voorbij trekken en er grazen heel veel koeien, paarden en ezels in de berm .Er is ook zo ontzettend veel hoog gras zo aan ’t eind van het regenseizoen, volop eten voor iedereen. Af en toe echt oppassen want ze steken regelmatig de weg over. We zien zelfs een dik-dik! Tegen het eind van de dag zie je overal onweersbuien op komen zetten, maar verder is het heel aangenaam weer en zo rond de 28 graden. We vinden in de lonely planet een camping vlak bij Ghanzi. We moeten een zandpad op en je verwacht hier helemaal niks en al zeker geen camping of zoiets. Laat staan internet! Maar ja hoor, na een paar kilometer zand is er een camping, mét bar en restaurant. Prima plekje voor de nacht!
img_3325

Leave a Reply