Dagboek 1 december

Ohh wat is het heerlijk slapen met het geluid van rollende golven op de achtergrond!! We besluiten vandaag geen afstand te gaan rijden, maar de auto een beetje opnieuw in te delen en op te ruimen. Wat een chaos na een paar dagen. En…veel te veel kleren meegenomen natuurlijk. Dat moet anders volgende keer. Wel lekker wat ruimte gekregen nu de rookworsten e.d. er uit zijn. We halen alle kisten er uit en binnen een uurtje is alles weer op orde. We gaan het dorpje in voor wat kleine boodschapjes en drinken koffie bij een konditorei. Het is her zo niet-afrika…Dan tanken en daar staat ook een bord Car Wash. Voor 8 euro wordt de auto met de hand gewassen vertelt de dame achter de kassa. Dit hele gebeuren duurt dus ruim een uur. De generator wordrt gestart en er hangen 5 man aan de auto. Ook de binnenkant wordt gedaan met stofzuiger, kwast, zelfs leervet op deuren en dashboard, tot en met een ssort olie op de banden. Zo schoon is ie nog niet geweest!
We willen toch ook even kijken in Walvisbaai waar Patrick eerder was met de HAT-jes. En ja, laat nu tussen Swakopmund en Walvisbaai de grote speeltuin/zandbak voor grote jongens liggen! Wij erin, echt leuk. Vooral niet vooraf de banden laten aflopen, maar eerst kijken wat de Toy zelf kan. Gaat lange tijd goed, maar er moet toch meer in los zand gereden worden en een hoger duintje genomen worden. En dan staan we vast natuurlijk. Patrick graven, ik bandenspanning laten zakken en dan komen we weer los. Het is prachtig hier, wat een ruimte, wat een uitgestrekte duinen en geen bebouwing, prachtig. We kunnen tot heel dicht bij de flamingo’s en meeuwen komen en maken veel foto’s. In walvisbaai aangekomen gaan we op zoek naar het restaurantje waar Patrick eerder was met de HAT-jes en gevonden. Wat een super plek, leuk om nog meer foto’s te maken. Onderweg komen we zo ontzettend veel Toyota’s tegen, wat zijn er hier veel van de dingen verkocht. Vooral 100 en Hilux met opbouw en daktenten. Je bent niet zomaar de enige onderweg… Een heel andere Afrika-dag maar wel een hele leuke!

Leave a Reply