Dagboek 2 december

De reden dat we nog een nacht op dezelfde camping zijn gebleven is dat we gisteravond bevestiging kregen dat we toch mee konden op een rondvlucht boven o.a. de Sossusvlei,wat wordt verondersteld, 1 van de hoogtepunten van Namibie. De vlucht is pas om 4 uur en dus hebben we tijd genoeg om een beetje aan te rommelen. Slaapzakken naar buiten, wasje doen, boekje lezen in de zon terwijl de was droogt. ( ja sorry, ik weet, thuis is het heel koud! ) We gaan vragen voor een vergunning voor Skeleton Coast in te rijden, maar dat blijkt al volgeboekt. Dit gedeelte aan de kust is blijkbaar nog maar 2 maanden per jaar open en je moet een reservering op de camping hebben ter plaatse om het park in te komen. Helaas, alles vol. Wel kunnen we de eerste 200 km langs de kust rijden morgen, wat ook heel mooi is tot aan Cape Cros.Patrick koopt nog wat van die smerig uitziende biltong.
We stijgen op met onze Cessna rond kwart voor 5 richting zandbak. De vlucht zal ongeveer 2 uur en 10 minuten gaan duren. Echt, de hele vlucht is zo ontzettend mooi!! De overgang van beige naar rood zand, dan steeds hogere duinen van rood zand en uiteindelijk de Sossusvlei. In de vallei zien we zelfs zebra’s en struisvogels lopen. Dan gaat het over oude diamantmijnen en verschillende scheepswrakken terug naar de kust. Ontelbaar veel zeehonden liggen hier in de branding, prachtig gezicht! Je kunt nu wel heel duidelijk zien dat de dieren er wel baat bij hebben dat dit gedeelte zo goed wordt beschermd en dat hier niemand mag rond rijden .Dit stuk kust wat we afleggen is ongeveer de helft van Nederland. De piloot doet echt zijn best en zig-zagt langs de kust om het voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk te maken en gaat heel laag over de branding, super!
We zijn om half 8 terug bij de camping en gaan een biertje halen bij de plaatselijke duitse kroeg, Kuckis. Op zich grappig om te zien hoe je hier in een kroeg 10.000 km van huis tussen zoveel Duitsers in kunt zitten. Je zou net zo goed 200 km van huis kunnen zijn… Weer een geweldige dag. Morgen op naar het noorden!

Leave a Reply