Dagboek 30 november

Wij rijden dus gisteravond naar Jan en Selma en onderweg zien we opeens een scheur in de voorruit. Maar goed dat we nu in Windhoek zijn, Patrick is nu met Selma naar de garage.Hopelijk snel en nieuwe en dan gaat het richting kust; Walvisbaai en Swakopmund. Ik hoop heb nu weer vaker internet te hebben, de laatste paar dagen was er echt niks. Iedereen weer bedankt voor de leuke reacties!

Laatste nieuws; de voorruit is op voorraad en kan gelijk geplakt worden en is om 12 uur klaar. Kunnen we toch vandaag nog vertrekken!!

Vervolg 30 november

De auto is om 3 uur klaar. Prima bedrijf, erg vriendelijk, Namibia Glass Company. Voor 250 euro zit er een nieuwe getinte ruit in. ( Is volgens mij bij Marinus een stuk duurder…) Ziet er wel raar uit hoor, zo’n schone ruit in zo’n smerige auto, want stoffig is ie. Morgen maar eens een wassstraat zoeken. Afgelopen nacht geslapen in Villa Verdi, een guesthouse, wat ik thuis al op internet had gezien. Leek wel leuk. Voor het eerst een heel onvriendelijke ervaring en veel te duur voor wat het was. Maar goed, vanavond gaan we weer op het dak slapen want de temperatuur schijnt aan de kust ’s nachts veel beter te zijn. Dat was eigenlijk de reden om gisteren dat guesthouse te doen, want in Windhoek is het op het moment ’s nachts erg warm en vochtig, niet echt ideaal voor in de tent. We zijn verplicht om 400 km asfalt te rijden omdat de voorruit eigenlijk nog 24 uur moet drogen en de gravelweg die maar 250 km is naar de kust te veel risico zou geven dat de ruit gaat zakken. Ze zijn deze asfaltweg aan ’t verbreden tot een 4 baans en we vragen ons echt af waarom, er is geen hond op de weg! We komen om 7 uur in Swakopmund aan en hebben uit ons boekje van Trummis ( een heel handig boekje met lodges en campings in Namibie ) een leuke camping gevonden; “Alte Brucke”. Klinkt Duits, is ook echte Duitse degelijkheid. Een super camping met bij iedere plaats een privéhokje met douche en toilet. En…internet! Heel schoon en netjes. Het dorpje is wederom niet groot, maar ziet er wel mooi uit. Veel rijke Namibiers hebben hier een 2e huis. We zoeken een mooi plekje uit en vragen aan de receptie naar het beste visrestaurant. Dit ligt aan een pier, 5 minuten lopen van de camping. Heerlijk gegeten en rond 10 uur de tent in. Het is heerlijk afgekoeld en ik ben blij weer in ons eigen tentje te liggen. Veel beter dan Villa Verdi van gisteren!

Leave a Reply