Dagboek 27 November

We worden al vroeg wakker van de zon op de tent. Wel heel stil geweest vannacht, we zitten behoorlijk in de middle of nowhere. En dan komt er een heel lekker broodje uit dat apparaat. Bedankt ma voor het klaar maken van de afgepaste zakjes! Wat een goed idee was dit. Brood is toch vaak moeilijk te krijgen, behalve van dat toastbrood dan. Gaat toch niks boven een bruine boterham met oude kaas. De douche is ook open en is prima op temperatuur. We vertrekken om 9 uur met een volle thermoskan koffie richting grens Namibie. Het is goed dat we in Citrusdal nog wat groens hebben gezien want de rest van de dag is dor, dor en nog eens dor.Wel een prima weg verder en we komen rond 3 uur bij de grens aan. De weg is behoorlijk rustig, behalve wat vrachtverkeer. Maar goed ook, want ik rij voor ’t eerst van mijn leven links en vooral met inhalen ben ik nog niet zo’n ster. De auto doet het verder prima, alleen het geluid in de achterdeur/schot wat we in Marokko al hadden is ondanks dat er aan gewerkt is nog steeds heel irritant. Lijkt eerder erger geworden. Nou ja, voorlopig de Ipod maar wat harder. We komen rond 3 uur bij de grens en dat stelt weinig voor. 3 verschillende hokjes langs voor stempels en aan Namibie kant iets van soort wegenbelasting betalen en we zijn binnen een half uur aan de andere kant. Dan komen we na 30 km al op een gravelpad, want we hebben een camping gevonden op de GPS in de buurt van de River Canyon. Daar willen we in ieder geval naar toe. Schijnt na de grand canyon in Nevada de grootste te zijn. Binnen een kwartier hebben we de eerste steenbok al voor de auto en Patrick moet flink remmen om hem te ontwijken. We zijn dan in het Ai ais national park, wat warm, heel warm vertaald is. Nou, dat is het! Er is een lodge en een camping, wij zijn stoer en kiezen voor de camping, nadat we hebben gehoord dat de nachten afkoelen. We gaan wel eten in het restaurant waar we nog 2 Nederlandse jongens treffen op hun eerste Afrikatrip. Leuk, ze hebben een auto gehuurd en rijden van Kaapstad via Namibie naar Botswana. Ze vinden ons plan super. Dik in orde verder hier en we slapen prima in de tent.

Leave a Reply